x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Habemus premierus. Dacian Cioloş a primit oficial botezul liberalilor

Habemus premierus. Dacian Cioloş a primit oficial botezul liberalilor

de Georgiana Ionita    |    03 Noi 2016   •   15:05
Habemus premierus. Dacian Cioloş a primit oficial botezul liberalilor

La aproape un an de la preluarea mandatului, premierul Dacian Cioloş a primit ieri “botezul” liberalilor care l-au validat oficial ca propunere de prim-ministru după alegerile parlamentare. Cioloş va participa duminică la mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei şi urmează să aibă o întâlnire şi cu liderul USR, Nicuşor Dan.

“O decizie istorică!”. Aşa a descris Alina Gorghiu decizia PNL de a desemna o persoană fără carnet de partid drept propunere oficială pentru Palatul Victoria. Curtat un an întreg de liberali, Dacian Cioloş le-a făcut pe plac abia cu 40 de zile înainte de alegeri. Liberalii l-au întâmpinat cu aplauze furtunoase în şedinţa Consiliului Naţional de la Palatul Parlamentului, iar urmaşii Brătienilor l-au filmat fascinaţi cu telefoanele inteligente pentru a-l posta, mai târziu, pe Facebook. Politicos, Cioloş le-a întors ospitalitatea, spunându-le că PNL, spre deosebire de alţii, s-a lepădat de corupţi. „Dumneavoastră sunteţi un partid care - am observat încă din faza alegerilor locale - aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase. Aceea de a renunţa la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţa partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi din cauza modului în care, într-o anumită perioadă, s-a înţeles să se facă politică, au adus anumite probleme. Acest lucru mie îmi dă convingerea că am putea lucra împreună”, a spus Cioloş în uralele liberalilor.

Xena Gorghiu: La luptă, oşteni!

După un sfert de oră, discursul premierului s-a încheiat, iar liberalii au validat formal, printr-o simplă ridicare de mână, validarea sa ca propunere oficială a partidului pentru şefia viitorului Executiv. A urmat discursul avântat al Alinei Gorghiu, care a luat cuvântul plină de energie și entuziazm, ca un conducător care își trimite oștirea la luptă. “Avem toate premizele să câştigăm aceste alegeri generale. Avem dorința de schimbare și lucrul acesta s-a văzut, așa cum spunea și Dacian Cioloş, încă de la alegerile locale. Avem un program de guvernare care este perfect compatibil cu platforma România100 și, mai presus de toate, avem un candidat de prim-ministru onest. Am să insist pe acest lucru pentru că diferența dintre noi și PSD nu ţine doar de faptul că liberalii au o istorie de peste 140 de ani, ține de faptul că PNL va face istorie de acum înainte. Domnule Dragnea nu mai speraţi. Nu veţi fi niciodată prim-ministrul României!”, a strigat Alina Gorghiu.

 

Din acest moment PNL se prezintă în alegeri cu trei elemente: echipa de candidaţi la nivelul fiecărui judeţ, programul platfomă România100 şi propunerea de premier, Dacian Cioloş. Este cea mai corectă soluție să susținem candidatura lui Dacian Cioloş prim-ministru pentru România. Liviu Dragnea, nu vei fi niciodată premier!

×