x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hannes Swoboda: Este crucială participarea românilor la referendumul de duminică

Hannes Swoboda: Este crucială participarea românilor la referendumul de duminică

26 Iul 2012   •   16:27

Liderul grupului Socialistilor si Democratilor (S&D) din Parlamentul European, Hannes Swoboda, considera ca este cruciala prezenta cetatenilor romani la vot la referendumul din 29 iulie deoarece o democratie se bazeaza pe participarea la vot.

"Romania este in fata unei decizii importante. Cetatenii tarii trebuie sa decida daca trebuie organizate noi alegeri prezidentiale sau presedintele suspendat Traian Basescu sa revina la postul sau. O decizie clara si majoritara din partea votantilor romani va ajuta la incetarea actualelor certuri si dispute politice. Democratia se bazeaza pe participarea populara si prin urmare este crucial ca romanii sa participe la referendumul de duminica si sa isi exprime optiunea", arata Swoboda.

Swoboda, membru al Partidului Social Democrat din Austria, spune ca se bucura pentru faptul ca Parlamentul de la Bucuresti a revenit asupra deciziei initiale si a reintrodus cvorumul de 50% plus unu, stabilit de Curtea Constitutionala pentru ca referendumul sa fie validat.

"Ma bucura mult ca Parlamentul Romaniei si-a schimbat decizia anterioara si a reintrodus cvorumul pe care l-a decis Curtea Constitutionala pentru ca referendumul sa fie validat. Acum depinde de cetatenii Romaniei sa dea un raspuns clar cu privire la intrebarea politica privind viitorul lor presedinte. Intr-o democratie sunt cetatenii cei care decid in legatura cu problemele politice importante, iar verdictul popular trebuie respectat", mai arata Swoboda.
Mediafax

×