x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hans Klemm: În iulie România va găzdui un exerciţiu cu 30.000 de soldaţi din ţările NATO

Hans Klemm: În iulie România va găzdui un exerciţiu cu 30.000 de soldaţi din ţările NATO

21 Mar 2017   •   22:20
Hans Klemm: În iulie România va găzdui un exerciţiu cu 30.000 de soldaţi din ţările NATO

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat marţi, la Bistriţa, că în luna iulie ţara noastră va găzdui un exerciţiu militar de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldaţi din ţările membre NATO. 

Ambasadorul a făcut acest anunţ odată cu sublinierea relaţiilor foarte bune existente între armatele română şi americană. 

"Doresc să vă asigur că şi promovarea securităţii este una dintre priorităţile mele. Avem nu doar o strânsă relaţie de prietenie între România şi Statele Unite, dar şi un parteneriat strategic şi suntem împreună aliaţi în cadrul NATO. Soldaţii români şi cei americani au o foarte strânsă colaborare. Anul trecut au fost circa 180 de exerciţii şi antrenamente comune, 180 de astfel de ocazii, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile soldaţii noştri, membri ai Forţelor Aeriene, ai Forţelor Terestre, dar şi ai Forţelor Speciale s-au antrenat împreună. Veţi vedea că şi anul acesta, în luna iulie, va avea loc un exerciţiu de amploare în România, aproximativ 30.000 de soldaţi ai ţărilor membre NATO vor veni să se antreneze împreună cu soldaţii români", a afirmat Hans Klemm. 

Ambasadorul SUA a inaugurat marţi după-masă "Raftul american" - "American Shelf" în cadrul Bibliotecii Judeţene Bistriţa-Năsăud "George Coşbuc", reprezentând o donaţie de aproximativ 250 de volume din partea ambasadei, în limba engleză, pusă la dispoziţia celor care doresc să se familiarizeze cu literatura şi cultura americane. AGERPRES

×