x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Hoţul strigă hoţul”

“Hoţul strigă hoţul”

de Raluca Cret    |    31 Ian 2011   •   18:56

Pichetul sediului PDL din Târgu-Mureş s-a anunţat un eveniment agitat, din cauza faptului că Primăria nu le-a acordat celor de la PSD autorizaţie pentru manifestare. Speriaţi de gândurile negre ale celor de la PSD, Jandarmeria, Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră au mobilizat câteva zeci de oameni pentru a păzi zona. Patru jandarmi s-au pus pe tremurat mărunt chiar în faţa uşii de la PDL. La o temperatură de minus 10 grade celsius, doar jurnaliştii au mai avut răbdare să participe la protest.

La un moment dat, din sediul partidului de guvernământ a ieşit discret o doamnă care a lipit pe geam un afiş mare, replică membrilor PSD: “Decât să pichetaţi, mai bine sprijiniţi justiţia”.

După un răgaz de vreun sfert de oră, membrii PSD au ieşit timid din sediul PNL, alăturat celui al PDL, cu garoafe albe şi cu steaguri roşii. În jur de 40 de oameni, mulţi dintre ei pensionari dar şi tineri, au protestat tăcut pe trotuar, după care, rând pe rând, au lăsat garoafele la uşa sediului PDL.

“Facem apel la o justiţie corectă, la depolitizarea instituţiilor statului, la încetarea forţei împotriva democraţiei şi a mecanismelor democratice în care trebuie să credem. Gestul nostru este la fel ca al colegilor din celelalte judeţe. Noi am înştiinţat conducerea Primăriei faţă de această întâlnire a noastră, nu a fost avizată, dar au reuşit să mobilizeze în câteva minute atâtea forţe să ne păzească, să nu putem lua puterea PDL-ului. Noi le spunem că tot o s-o luăm, în urma unui proces democratic în alegeri”, a declarat preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean. Acesta a comentat şi mesajul afişat de secretara de la PDL: “Hoţul strigă hoţii. Eu am venit aici cu colegii mei să susţinem un act de justiţie corect. Ceea ce s-a întâmplat la Argeş înseamnă o justiţie incorectă din punctul nostru de vedere”.

Democrat-liberalii l-au trimis la înaintare pe Teodor Giurgea, consilier judeţean şi totodată directorul Direcţiei Apelor Mureş. Mai şugubăţ din fire, omul a ieşit relaxat din sediu pentru a da declaraţii presei, aruncând ocazional priviri încruntate pesediştilor de peste trotuar.

“Să zicem că este democraţie, dar din punctul nostru de vedere este democraţie prost înţeleasă. În al doilea rând eu sunt stupefiat de faptul că un procuror mai ieri, alaltăieri, şi care ştie ce înseamnă lucrul acesta, face şi dă ordin să se întâmple aceste lucruri. Justiţia trebuie să-şi facă datoria, să nu se uite faptul că au fost reţinuţi şi arestaţi foarte mulţi dintre colegii noştri din PDL. Şi ca atare acest gest este unul comunist, de disperare că nu-şi pot face jocurile. Hoţul strigă hoţul şi atunci îl împinge în faţă pe preşedintele actual al PSD-ului. Este un lucru jignitor, noi dezaprobăm acest lucru şi îi invităm să-şi vadă de treabă.”

Teodor Giurgea i-a privit amuzat pe membrii PSD care au ridicat un braţ de flori, după care s-a aplecat cuminte, le-a cules şi a trecut drumul la catedrala ortodoxă şi le-a lăsat lângă o icoană.

Cei mai uşuraţi de terminarea fără incidente a protestului au fost jandarmii, care s-au aliniat ca şcolarii la trecerea de pietoni, bucuroşi că în sfârşit vor primi ceaiul promis.

×