x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc: Nu Merkel l-a sunat pe Băsescu, ci Băsescu a sunat-o pe Merkel". Administraţia prezidenţială: "Traian Băsescu nu a solicitat nicio convorbire"

Hrebenciuc: Nu Merkel l-a sunat pe Băsescu, ci Băsescu a sunat-o pe Merkel". Administraţia prezidenţială: "Traian Băsescu nu a solicitat nicio convorbire"

de Mediafax    |    09 Iul 2012   •   14:10

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a declarat in debutul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca presedintele Traian Basescu a fost cel care l-a sunat pe cancelarul german, Angela Merkel, si s-a "milogit de ea".

Afirmatia lui Hrebenciuc a survenit la finalul cuvantului de inceput adresat in CEx de catre presedintele PSD, Victor Ponta, care a facut referire la reactia externa fata de Romania si la faptul ca democrat-liberalii ar fi determinat aceasta reactie.

"Nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel si s-a milogit de ea, cum a sunat si la alte cancelarii europene si nu a primit raspuns. Asta am vrut sa spun aici ca sa se stie exact cine pe cine a sunat", a sustinut Hrebenciuc.

Purtatorul de cuvant al sefului statului a declarat, raspunzand declaratiilor lui Hrebenciuc, ca presedintele Traian Basescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui sef de stat sau de guvern.

"Referitor la declaratiile unor lideri ai USL facute luni, 9 iulie a.c., care au afirmat ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat o convorbire cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, Administratia Prezidentiala face urmatoarea precizare: - presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situatiei actuale din Romania niciunui sef de stat sau de guvern", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Purtatorul de cuvant al cancelarului german, Angela Merkel, a declarat, ca Germania considera "inacceptabila" procedura de destituire din functie a presedintelui Traian Basescu, considerand ca sunt incalcate princiipiile statului de drept.

Declaratia a venit dupa ce Basescu si Merkel au avut o discutie telefonica.

×
Subiecte în articol: basescu merkel germania ingrijorare