x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc: "Sunt convins că Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale"

Hrebenciuc: "Sunt convins că Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale"

05 Iun 2009   •   00:00
Hrebenciuc: "Sunt convins că Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale"

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi-a exprimat, ieri seară, într-o emisiune televizată, convingerea că Mircea Geoană va câştiga alegerile prezidenţiale. Hrebenciuc a declarat că liderul social-democrat trebuie să câştige aceste alegeri, pentru că ''încă cinci ani cu Băsescu preşedinte este mult prea mult''.



''Mircea Geoană va trebui să câştige aceste alegeri şi sunt convins că le va câştiga - deşi mulţi nu sunt de acord cu această afirmaţie a mea - pentru că România are nevoie de un altfel de preşedinte. România nu mai suportă încă cinci ani cu Băsescu preşedinte, pentru că a fi preşedintele României, a fi primul reprezentant al acestei ţări în această lume globalizată şi a avea comportamentul pe care domnia sa îl are în afară este mult prea mult', a spus Hrebenciuc, citat de Agerpres.

Referindu-se la unele afirmaţii privind o posibilă ieşire de la guvernare a PSD după alegerile europarlamentare, Viorel Hrebenciuc a spus că nu susţine acest lucru, pentru că ''a lăsa România în luna iunie, după alegeri, să formeze un alt guvern, ar da un semnal de instabilitate politică extrem de grav''.

''Există un Parteneriat pentru România şi atunci am declarat deopotrivă că România era în criză. Criza nu a trecut, nu se ştie cât va mai dura (...), iar a lăsa România în luna iunie, după alegeri, să formeze un alt guvern, ar da un semnal de instabilitate politică extrem de grav. (...) De altfel, nici declaraţiile acestea în care se ameninţă cu spargerea coaliţiei nu sunt bune pentru că analiştii politici de afară, analiştii financiari, de soarta cărora depind deciziile majore care se iau la Bruxelles şi la Washington în ceea ce priveşte România, ţin cont şi de asemenea chestiuni şi să începem să fim din nou trataţi în analize ca ţară instabilă politic, or, acest lucru este extrem de grav'', a mai spus Viorel Hrebenciuc. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic romania