x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Niciodată, nici un Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament

Kelemen Hunor: Niciodată, nici un Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament

de Redacția Jurnalul    |    01 Noi 2023   •   15:30
Kelemen Hunor: Niciodată, nici un Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament

Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt,a spus la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat la România TV că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgență.

„Se poate, că au majoritate. Orice se poate, că au 60%. Din punctul meu de vedere, este cam scurt timpul, astăzi suntem pe 1 noiembrie și încă nimeni nu a văzut proiectul de lege, trebuie să treacă prin două Camere, comisiile de specialitate, plus dialogul social, dar dacă ei doresc și în 48 de ore se poate, că au majoritate”, spune liderul UDMR.

El afirmă că „din păcate, Parlamentul în această perioadă a fost pus în paranteză”.

„Nu există rectificare de buget. Deci prin hotărâri de Guvern se distribuie banii. Înseamnă că lipsește transparența și lipsește controlul parlamentar. Niciodată, nici o coaliție, nici un Guvern nu și-a bătut joc în halul ăsta de Parlament. Să nu vii cu rectificare, știind că ai nevoie de rectificare, dar tu faci din pix, prin hotărâri de Guvern. Deci din acest punct de vedere și legea pensiilor poate fi aprobată în 48 de ore, că ai majoritate”, încheie Kelemen Hunor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Marcel Ciolacu