x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ichim: "Am intrat şi eu în rândul lumii, sunt verificat de ANI"

Ichim: "Am intrat şi eu în rândul lumii, sunt verificat de ANI"

15 Apr 2010   •   00:00

Senatorul PNL Paul Ichim a declarat că demersul ANI de a verifica o eventuală stare de incompatibilitate între calitatea sa de parlamentar şi cea de şef de secţie la un spital nu se justifică, precizând că a trecut un an şi jumătate de mandat.

"Am ajuns o persoană importantă, am intrat şi eu în rândul lumii, sunt verificat de ANI. La începutul mandatului am depus dosarul şi chiar i-am rugat pe colegii de la Comisia juridică să verifice dacă este compatibilă funcţia de senator cu cea de la spital. A venit hârtia de la Comisia juridică că sunt compatibil, s-a dus la Biroul Permanent şi la revedere. După un an şi jumătate am făcut treaba asta, ca la Regulament. Nu ştiu competenţele ANI pe acest subiect, ştiam că se ocupă cu declaraţiile de avere şi cu banii nu cu incompatibilităţile", a spus Ichim, citat de Mediafax.

Liberalul a precizat că, dacă ANI are competenţa să verifice incompatibilităţi, din partea sa poate să facă acest lucru, precizând că nu se justifică un astfel de demers la un an şi jumătate după ce juriştii din Senat au verificat acest lucru.

Întrebat dacă ANI ar putea să găsească nereguli în declaraţia sa de avere, senatorul a precizat că şi-ar dori să fie în categoria demnitarilor cu avere, adăugând că nu este.

"Aş vrea eu să fiu în categoria ălora cu avere, dar nu sunt", a conchis Paul Ichim.

Senatorul Paul Ichim este din anul 2003 şeful Secţiei de chirurgie III a Spitalului Judeţean Sfântul Apostul Andrei din Galaţi.

×
Subiecte în articol: politic