x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Igaş: Prefectul trebuie să fie "câinele de pază al alegerilor"

Igaş: Prefectul trebuie să fie "câinele de pază al alegerilor"

31 Mar 2012   •   13:54
Igaş: Prefectul trebuie să fie "câinele de pază al alegerilor"

Senatorul PDL, Traian Igas, fost ministru al Administratiei si Internelor, a declarat astazi, la Praid, ca este nevoie ca alegerile sa nu fie contestate, iar intalnirea cu prefectii de la Odorheiu Secuiesc a avut menirea de a statua faptul ca prefectul trebuie sa fie "cainele de paza al alegerilor", atat al celor locale, cat si al celor generale.

"De aceasta data (intalnirea -n.r.) are legatura cu alegerile locale, sa se stie foarte clar cine intra in competitie, pe cine te bazezi de aici inainte si pe cine nu si sa nu uitam ca Guvernul in judetul lui (al prefectului - n.r.) este raspunzator de felul si forma in care se desfasoara alegerile. Avem nevoie de alegeri care sa nu fie contestate, avem nevoie de alegeri libere si democratice in adevaratul sens al cuvantului, iar prefectul trebuie sa fie cainele de paza al alegerilor, daca vreti, fie ca vorbim de alegerile locale, fie de cele generale", a declarat Igas, potrivit Agerpres.

Traian Igas a subliniat ca reunirea prefectilor la Odorheiu Secuiesc a fost ideea sa din vremea in care era ministrul Administratiei si Internelor si ca scopul acesteia a fost de a se vedea care dintre prefecti doresc sa candideze si care va fi strategia pentru alegeri.

"Asta a fost decizia mea, impreuna cu prefectii din Covasna si Harghita. M-au rugat inca de la sfarsitul anului trecut sa organizam si aici, am fost de acord si practic s-a respectat decizia pe care am luat-o eu cand eram ministru. Aceasta intalnire trebuia sa aiba loc in luna ianuarie, dar din cauza conditiilor meteo nu am putut sa o organizam atunci, intre timp Guvernul s-a schimbat, dar a ramas valabila acea decizie (...) Cred ca cei care au luat decizia de a candida (dintre prefecti -n.r.) au depus deja documentele necesare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (...) Din cate am inteles din discutiile pe care le-am avut cu prefectii, cred ca un numar de sase prefecti si-au anuntat candidaturile la aceste alegeri locale, dar cred ca un numar foarte mare vor participa la alegerile parlamentare din toamna, asta tinand cont si de popularitatea de care se bucura prefectii in judetele din care vin si faptul ca sunt oameni vizibili, au si suportul necesar pentru a intra intr-o competitie electorala", a mai spus Igas.

×
Subiecte în articol: politica traian igas