x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilegalități pe bandă rulantă în București: Pânișoară sesizează autoritățile

Ilegalități pe bandă rulantă în București: Pânișoară sesizează autoritățile

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   10:56
Ilegalități pe bandă rulantă în București: Pânișoară sesizează autoritățile
Sursa foto: Hepta

Se adună tot mai multe ilegalități comise de administrația locală din București, iar lipsa de respect față de patrimoniu depășește orice limită, mai ales când este vorba despre Nicușor Dan, combinat cu pasivitatea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Candidatul PUSL Alexandru Pânișoară a sesizat Poliția Locală a Municipiului București să dispună controlul de specialitate și să sesizeze organele de urmărire penală pentru faptul că întregul târg desfășurat în perioada de Paște, organizat de CREART cu girul primarului general, în parcul Herăstrău s-a făcut fără avizul Ministerului Culturii și fără consultarea structurilor de specialitate, contrar dispozițiilor legale.

Iar asta, deoarece parcul Herăstrău este monument istoric de interes național și doar în anul 2023 Nicușor Dan a intervenit asupra lui fără autorizație de construire și fără avizul Ministerului Culturii.

Iată cum doi dintre cei mai vocali primari atunci când venea vorba de opozanții lor fac astăzi exact aceleași lucruri.

De altfel, Pânișoară a semnalat o altă „bombă” la Primăria Sectorului 1, acolo unde Clotilde Armand nu a convocat ședința ordinară de Consiliu Local pentru luna aprilie.

”E limpede că trebuie să fie cineva cu ochii în permanență pe ei, cineva care cunoaște situația și căruia îi pasă cu adevărat de comunitatea locală”. Nelegalitatea în Sectorul 1 e la paroxism. După ce Clotilde Armand a trimis Prefectului un buget fals, altul decât cel aprobat de Consiliul Local Sector 1, acum a oprit definitiv activitatea administrației publice locale.

Primăria nu mai funcționează din septembrie 2020, însă din aprilie 2023 nu mai funcționează nici Consiliul Local Sector 1, fiindcă așa vrea Clotilde Armand!

Primarul are obligația legală să convoace cel puțin o dată pe lună consiliul local în ședință ordinară. Pentru luna aprilie 2023, Clotilde Armand a decis să nu mai convoace Consiliul Local, încălcând flagrant legea”, acuză urbanistul Alexandru Pânișoară.

Alexandru Pânișoară a anunțat că sesizează Instituția Prefectului în legătură cu această încălcare a legii.

”Fizic, Clotilde Armand nu mai are când să convoace Consiliul Local în această lună. Au avut o ședință în data de 3 aprilie, convocată deîndată, dar – conform Codului Administrativ – primarul trebuie să convoace, cel puțin o dată pe lună, Consiliul Local în ședință ordinară. Clotilde Armand nu mai poate face acesta, pentru că ședințele ordinare ale Consiliului Local se convoacă, potrivit legii, cu cel puțin 5 zile înainte de data ședinței. Mai sunt doar 3 zile până la finalul săptămânii, luni este 1 mai. S-a terminat luna”, a subliniat Pânișoară.

 

 

×