x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Bolojan devine numărul 3 în PNL

Ilie Bolojan devine numărul 3 în PNL

de Robert Kiss    |    08 Dec 2015   •   14:52
Ilie Bolojan devine numărul 3 în PNL
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Partidul Național Liberal face modificări în structura de organizare, lideri vechi ai partidului fiind convinși să facă un pas în spate. Printre aceștia se numără Marian Petrache, Gheorghe Flutur, Theodor Atanasiu și Anca Boagiu.

„Nu este vorba de sancțiuni, aceștia au înțeles că e nevoie de o schimbare. A fost o decizie pe care și-au asumat-o”, a declarat Alina Gorghiu, copreședinte PNL. În ședința comisiei de fuziune s-a decis unificarea funcțiilor de secretar general al partidului. Cele două funcții de secretari au fost comasate, astfel în locul lui Marian Petrache și al lui Gheorghe Flutur va fi numit primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Petrache și Flutur își vor păstra restul funcțiilor în interiorul partidului. Cel mai probabil, ambii se vor ocupa de organizațiile Ilfov, respectiv Suceava.

Funcţie pentru Cătălin Predoiu
Ilie Bolojan este propus să preia funcția de secretar general, pentru care deja are un proiect. Bolojan îşi propune modernizarea partidului, deschiderea către oamenii noi care vor să intre în PNL, precum și selectarea celor mai buni candidați, atât în funcție de sondaje, cât și de criteriile de integritate pe care și le vor însuși liberalii la Comitetul Național de la sfârșitul acestei săptămâni. Schimbări vor fi făcute și la nivelul organizației București. În locul celor doi copreședinți de filială, Theodor Atanasiu și Anca Boa-giu, va fi numit Cătălin Predoiu. Acesta a acceptat funcția, însă a exclus o posibilă candidatură la Primăria Capitalei. Și-a propus să finalizeze cât mai repede procesul de unificare la nivelul Bucureștilor, precum și aplicarea criteriilor de integritate și desemnarea celor mai buni candidați atât pentru primăriile de sector, cât și pentru Primăria Generală. Desemnarea lui Pre-doiu și a lui Ilie Bolojan pare o împărțeală de funcții între vechiul PNL și vechiul PDL. Dacă Predoiu provine din garnitura democrat-liberală a partidului, primarul din Oradea, Ilie Bolojan este un liberal vechi, el fiind şi secretar general al Guvernului în perioada cu Tăriceanu premier.

Se păstrează echilibrul
Toate modificările convenite de liberali în cadrul Comisiei de Unificare vor fi validate vineri, la ședința Consiliul Național. Tot acolo vor fi validate criteriile de integritate în baza cărora vor fi desemnați candidații PNL.

Vasile Blaga şi Alina Gorghiu îşi exilează în teritoriu cei doi secretari generali, dar păstrează o pon-dere egală la vârful partidului între foştii pe-delişti şi vechii li-berali pentru a nu genera tensiuni interne
 

×
Subiecte în articol: Ilie Bolojan