x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu: Exclus să renunţăm la înlocuirea lui Mircea Geoană!

Ilie Sârbu: Exclus să renunţăm la înlocuirea lui Mircea Geoană!

09 Noi 2011   •   12:00

Este exclus ca PSD sa renunte la inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului. Este declaratia liderului senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu. Acesta sustine ca Geoana "nu are limita" si a ajuns presedinte al Camerei superioare datorita lui. Cand era sef la partid, Mircea Geoana "simula ca-i mare presedinte", mai afirma Ilie Sarbu, intr-un interviu la RFI.

"Decizia a fost clara: BPN-ul s-a pronuntat, grupul s-a pronuntat, acum sigur ca apar si alte puncte de vedere post-factum. Presedintele partidului s-a pronuntat si el foarte clar, hotarat. Nu mai traim perioada in care la Biroul Permanent luam hotararea, iar cand iesim la presa, comunicam altceva. S-a terminat! Asta ne-a dus unde ne-a dus, suntem de-atatia ani in Opozitie.

Intrebat comenteaza declaratia lui Mircea Geoana potrivit careia "pe Victor Ponta l-a facut om, promovandu-l in PSD, iar pe Ilie Sarbu l-a "pus ministru cu mana sa", liderul senatorilor PSD a declarat: Vreau sa-i amintesc si n-am facut-o public niciodata si-mi pare rau ca m-a provocat, dar vad ca omul asta n-are limita, merge din rau in mai rau, vreau sa-i reamintesc ca el a ajuns presedinte al Senatului datorita mie, pentru ca eu eram atunci presedinte al Senatului. Am fost si acuzat public ca am negociat cu presedintele Basescu. Am negociat pentru ca mi-a dat partidul mandat sa negociez, iar el era disperat, n-avea drum de intoarcere, partidul ii cerea sa-l duca la guvernare si accepta orice la vremea aia. Eu am avut bunul simt si am spus cu el de fata ca nu pot sa raman eu in continuare presedinte al Senatului, pentru ca acest post mi se pare corect sa-l aiba presedintele partidului. Cum ne-a facut el? Pe Ponta l-a facut el om? N-a hotarat el, ca ati vazut componenta Guvernului nostru, decizia s-a luat in Biroul Permanent. N-a fost Geoana piesa principala, asa cum ati putea sa banuiti. Altii au decis Guvernul. A stat si el printre noi pe-acolo si simula ca-i mare presedinte! A, alte numiri, da, a facut, alte numiri pentru care probabil va trebui sa mai dea si explicatii!".

×