x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD

Iliescu: Ar fi fost mai bine dacă Oprescu ar fi candidat din partea PSD

05 Mai 2008   •   00:00

• Vanghelie: Va fi o campanie de copilaşi, fiecare îşi va spune "proiecţelele de acasă" 



Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că ar fi fost mai bine dacă Sorin Oprescu ar fi candidat la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD şi a apreciat că social-democraţii nu trebuie să intre în competiţie cu acesta, în campania electorală pentru Bucureşti.

Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca Oprescu să candideze nu ca independent, ci din partea PSD, Iliescu a răspuns: "Sigur că da, dar asta ţine de conjunctura internă şi de relaţiile umane în acelaşi timp".

Iliescu a apreciat, răspunzînd unei întrebări, că a fost o greşeală că s-a ajuns ca Oprescu să candideze ca independent.

"Probabil că nu este foarte bine, pentru că se vor împărţi foarte multe voturi", a adăugat el.


Preşedintele de onoare al PSD a spus că, în campania din Bucureşti, social-democraţii nu ar trebui să intre în competiţie cu Sorin Oprescu.
"La Bucureşti PSD nu a avut niciodată o situaţie foarte bună, adică toţi primarii de pînă acum au fost de dreapta. Anul acesta putea fi o conjunctură ca să se schimbe ceva în orientarea politică a bucureştenilor. Din păcate, din acest punct de vedere, PSD o să se prezinte cu un anumit handicap. (...) Se pare că şi Cristian Diaconescu, care vine din afara vieţii de partid de la Bucureşti, este un om conştiincios şi am înţeles că a intrat deja în dispoziţie şi sunt premise dacă se lucrează bine, coordonat, în ciuda existenţei unui al doilea candidat al PSD care şi-a proclamat independenţa şi care are şi el şansele lui. Eu cred că ar fi o greşeală ca să intre în contradicţie cu Oprescu", a declarat Iliescu.

El a apreciat că au apărut deja, în campania electorală, "note de agresivitate", care vor reduce nivelul confruntărilor.

Iliescu a mai spus că PSD ar trebui să atragă voturile nehotărîţilor, dar a apreciat că social-democraţii au pierdut contactul direct cu oamenii.
"În această campanie contează contactul direct cu oamenii. Sigur, media are şi ea influenţa ei şi aceasta trebuie folosită cu înţelepciune, dar contează foarte mult munca directă de la om la om. (...) PSD a avut un activ numeros de oameni care au luptat cu sufletul şi marile acţiuni se fac cu sufletul. (...) Am pierdut din păcate o serie de activişti buni şi nu s-au format alţii. Sunt unii tineri care se birocratizează repede. Ei vor să devină şefi imediat, or un militant se formează cînd începe de jos", a mai spus Iliescu.


Vanghelie: Va fi o campanie de copilaşi, fiecare îşi va spune "proiecţelele de acasă" 

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a apreciat că actuala campanie electorală pentru alegerile locale va fi una "de copilaşi", în care fiecare candidat îşi va spune "proiecţelele de acasă".

"Din păcate, cred că campania la nivelul Primăriei Generale, în afară de Cozmin Guşă, cred că nu va ataca nimeni. Va fi o campanie de copilaşi. Fiecare îşi va spune proiecţelele acasă şi va spune cît de bine este pregătit, ştiu toţi engleză şi franceză, vă asigur, că am discutat cu ei, şi ne vor spune cum vor face întîlnirile cu primarii din Europa pentru binele bucureştenilor", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă împărtăşeşte opinia preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, că actuala campanie electorală are note de agresivitate, Vanghelie a răspuns: "Foarte agresivă, că nu zice nimeni nimic. Cred că domnul preşedinte Iliescu ar vrea să stăm în camere şi să nu mai spunem nimic".

Întrebat dacă este de acord cu aprecierile lui Iliescu, potrivit căruia PSD şi-a pierdut activiştii care asigurau contactul direct cu alegătorii, Vanghelie a răspuns: "Parţial s-ar putea să aibă dreptate, dar cred că schimbul de generaţii s-a făcut prea tîrziu. Cred că trebuia să se facă mai repede, din punctul meu de vedere. Parţial sunt de acord cu dînsul, şi poate că prin statul pe bară prea mult al tinerilor nu au învăţat, dar trebuia odată şi odată să se facă".

Vanghelie a apreciat că Sorin Oprescu va obţine 10% la alegerile pentru Primăria Capitalei, în condiţiile în care nu are partide care să îl susţină.

"Noi nu discutăm de un independent la Capitală, astea sunt poveşti de desene animate", a adăugat el.

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Iliescu, în opinia căruia ar fi fost mai bine dacă Sorin Oprescu ar fi candidat din partea PSD, Vanghelie a răspuns: "Domnul preşedinte Iliescu poate să îl susţină pe domnul Oprescu, dacă dînsul doreşte personal, atît. Dar cred că voinţa partidului a fost cu totul alta. Înseamnă că domnul preşedinte are o problemă şi nu percepe legătura cu partidul".
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic psd cred iliescu vanghelie oprescu