x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto

Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto

14 Iul 2012   •   18:38
Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat, sambata, ca el nu a avut la biroul prezidential de la Palatul Cotroceni un "telefon cu nu stiu cate butoane, in care al treilea sa fie Mefisto care iese din eter", iar afirmatia lui Traian Basescu pe aceasta tema i se pare " o gluma nesarata".

"Mi se pare o gluma nesarata. N-am avut un asemenea telefon cu nu stiu cate butoane, cum spunea el, in care al treilea sa fie Mefisto care iese din eter. Trebuie sa functioneze institutiile statului intr-un cadru firesc si deschis, nu prin butoane secrete. Ideea in sine a unor butoane secrete este nastrusnica. Este stilul domnului Basescu, nu are nimic de-a face cu o abordare serioasa de catre un om de stat a problemelor tarii", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

De asemenea, el a aratat ca nu crede in cele sase solutii de recredibilizare externa a Romaniei pe care Basescu vroia sa le recomande presedintelui interimar Crin Antonescu, premierului Victor Ponta si presedintilor celor doua Camere.

"Hai sa fim seriosi. A fost opt ani de zile la putere, deci solutiile pe care le avea putea sa le promoveze. Acum s-a gasit sa le descopere", a comentat Iliescu.

Potrivit acestuia, Basescu nu are "autoritatea morala sa vorbeasca de credibilitate internationala".

"Eu cred ca nu domnul Basescu are autoritatea morala sa vorbeasca de credibilitate internationala. L-am vazut foarte bine cum se prezenta la intrunirile internationale, cat era el de acceptat si ascultat", a spus Iliescu.

×