x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Ponta să îşi folosească potenţialul în activitatea guvernamentală. Ar fi bine cu un preşedinte din generaţie mai înaintată

Iliescu: Ponta să îşi folosească potenţialul în activitatea guvernamentală. Ar fi bine cu un preşedinte din generaţie mai înaintată

de Agerpres    |    11 Mar 2014   •   19:04
Iliescu: Ponta să îşi folosească potenţialul în activitatea guvernamentală. Ar fi bine cu un preşedinte din generaţie mai înaintată

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marţi că ar fi bine ca Victor Ponta să îşi folosească experienţa de care dispune în activitatea guvernamentală, adăugând că înţelege reţinerile pe care premierul le are în ceea ce priveşte o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă este un susţinător al ideii vehiculate în PSD conform căreia Ponta ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale, Ion Iliescu a replicat că aceasta este opţiunea premierului.

"Partidul va decide, şi el, e opţiunea lui. Înţeleg şi reţinerile lui - este încă tânăr şi ar fi bine cu un preşedinte dintr-o generaţie mai înaintată şi el să îşi folosească potenţialul pe care îl are în activitatea guvernamentală", a spus Iliescu, la Palatul Parlamentului.

Fostul preşedinte a mai adăugat că nu ştie dacă e bine ca PSD să susţină la alegerile prezidenţiale un candidat din afara partidului şi a apreciat că alegerea lui Călin Popescu-Tăriceanu în fruntea Senatului "e foarte bună".

Ion Iliescu a participat, marţi, la Palatul Parlamentului, la recepţia şi dineul oferite de Congresul European Evreiesc şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România cu prilejul primei reuniuni la Bucureşti a Comunităţilor Evreieşti din Europa.

×