x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Demisia lui Boc este un pas realist, dar cerinţa cea mai subliniată a fost demisia lui Băsescu

Iliescu: Demisia lui Boc este un pas realist, dar cerinţa cea mai subliniată a fost demisia lui Băsescu

06 Feb 2012   •   11:42
Iliescu: Demisia lui Boc este un pas realist, dar cerinţa cea mai subliniată a fost demisia lui Băsescu

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este de parere ca, in urma demisiei lui Emil Boc, solutia unui Guvern chiar si condus de un tehnocrat ar fi doar "o perdea" care va acutiza si mai mult tensiunile sociale si politice.

Totusi, Iliescu sprijina solutia propusa de opozitie si anume formarea unui guvern de specialisti care sa pregateasca alegerile anticipate.

In ce priveste demisia lui Emil Boc, fostul presedinte o considera un prim pas de intelegere a nevoii de schimbare, insa a subliniat ca doar demisia Guvernului nu este suficienta.

"Este un prim pas realist, de intelegere a unei cerinte clare care a venit insistent in ultima vreme, inclusiv la manifestatiile din Piata Universitatii. Insa, de fapt, cerinta cea mai subliniata a fost demisia chiar a presedintelui Traian Basescu", a spus Ion Iliescu, potrivit Mediafax. Presedintele de onoare al PSD a adaugat ca eventuala formare a unui Guvern politic al coalitiei de guvernare, chiar si condus de un tehnocrat, care sa functioneze pana in noiembrie, ar fi doar "o perdea" care va acutiza si mai mult tensiunile sociale si politice.

×