x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, despre Stănculescu: “E bine că acum a fost eliberat”

Iliescu, despre Stănculescu: “E bine că acum a fost eliberat”

de Gabriela Antoniu    |    14 Mai 2009   •   00:00

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat ieri că generalul Stănculescu are merite în Revoluţia română, condamnarea sa reprezentând o "mare nedreptate".



"A fost o mare nedreptate condamnarea generalului Stănculescu, am spus-o de atunci. E bine că acum a fost eliberat pentru motive de sănătate. E un om la 81 de ani, arată că are probleme", a spus Iliescu. El a precizat că, din câte cunoaşte, Stănculescu nu a jucat un rol activ la Timişoara şi nu i se poate reproşa nimic în acest sens.

"Condamnarea lui a fost nedreaptă, aşa am apreciat-o. După câte ştiu şi eu şi după câte se ştia, el la Timişoara nu a jucat nici un fel de rol. A fost trimis; acolo era Coman, din partea partidului, şi era şeful Marelui Stat Major, Guşă, care au aplicat ordinul dat de Ceauşescu de reprimare a mişcării. Stănculescu nu a avut acolo un rol activ. Nu i se poate reproşa ceva", a spus Iliescu.

El a arătat că Stănculescu s-a eschivat, şi-a băgat piciorul în ghips pentru a nu răspunde unor comenzi şi a fost, până la urmă, cel care a înlesnit cuplarea Armatei la mişcarea populară, având astfel merite în Revoluţie. "Deci are merite în Revoluţia română şi este o mare nedreptate că a fost condamnat pentru evenimentele de la Timişioara. Este un om care are merite în înfăptuirea Revoluţiei române şi nu merită tratat în acest fel", a mai spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic