x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Modificarea Constituţiei nu se face pe fugă, ar trebui discutată de viitorul Parlament"

Iliescu: "Modificarea Constituţiei nu se face pe fugă, ar trebui discutată de viitorul Parlament"

25 Aug 2008   •   00:00

11:08 ● Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat înaintea şedinţei BPN al partidului, că modificarea Constituţiei, propusă de liderul partidului, Mircea Geoană, nu se poate face "pe fugă", trebuind formată o comisie specială în viitorul Legislativ.



Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat înaintea şedinţei BPN al partidului, că modificarea Constituţiei, propusă de liderul partidului, Mircea Geoană, nu se poate face "pe fugă", trebuind formată o comisie specială în viitorul Legislativ.

Iliescu a afirmat că modificarea Constituţiei, propusă de preşedintele PSD, Mircea Geoană, ar trebui făcută după alegerile parlamentare, de către viitorul Legislativ, prin intermediul unei comisii speciale.

El a spus că viitorul Parlament ar trebui să analizeze ce amendamente sunt necesare să fie aduse Constituţiei.
"Amendamentele nu se elaborează pe fugă. Asta nu este o treabă pe care să o faci în fugă", a adăugat el.

Iliescu a arătat că elaborarea noii Constituţii după Revoluţie a necesitat doi ani şi sprijin din partea unor experţi străini, iar modificarea legii fundamentale în anul 2003 s-a făcut după o analiză serioasă.
"Aşa ceva nu se face cu una cu două", a mai spus Ion Iliescu.

În opinia sa, Biroul Permanent Naţional al PSD ce se va desfs;ura astsyi nu va lua în discuţie propunerea legislativă de modificare a Constituţiei în sensul propus de Geoană.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic