x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu, nemulţumit că liderii PSD nu cunosc textele legilor asumate

Iliescu, nemulţumit că liderii PSD nu cunosc textele legilor asumate

15 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a plecat, astăzi, de la sediul central al formaţiunii, înainte ca şedinţa BPN să se fi terminat, declarându-se nemulţumit că liderii partidului nu cunosc forma finală a celor trei legi pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea în Parlament.



Liderii PSD s-au întrunit, în Kiseleff, într-o şedinţă a comitetului strategic electoral, care s-a transformat apoi în şedinţă de BPN, scrie Mediafax. Iliescu a reluat acuzele la adresa deciziei Guvernului de a-şi asuma răspunderea în Parlament pe cele trei legi, el criticând această manieră de adoptare.

"Este o procedură care nu se impune. (...) Mie nu mi-e clar deloc care este raţiunea acestei aventuri în care premierul este forţat să se angajeze din capricii care pentru mine sunt de neînţeles", a menţionat preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a afirmat că liderii partidului, şi nici măcar miniştrii PSD, "habar nu aveau", marţi dimineaţa, de forma finală a celor trei legi pentru care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în cursul după-amiezii.

Întrebat dacă el a văzut legile pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, Iliescu a răspuns: "Când să le vezi? Am înţeles că premierul a stat azi-noapte şase ore şi a mai lucrat pe nişte texte. Păi se poate să nu cunoască acest lucru coaliţia, care şi-a asumat responsabilitatea aceasta?"

Preşedintele de onoare al PSD a mai spus, înainte să plece de la sediul partidului, că nu a recomandat parlamentarilor partidului dacă să participe sau nu la şedinţele Parlamentului de marţi după-amiază când Guvernul îşi va asuma răspunderea. "A rămas ca ei (membrii BPN – n.r.) să discute, să lămurească poziţia publică pe care o vom exprima", a afirmat el.

×
Subiecte în articol: politic