x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: PSD şi PNL nu pot deveni un singur partid

Iliescu: PSD şi PNL nu pot deveni un singur partid

16 Dec 2010   •   15:05
Iliescu: PSD şi PNL nu pot deveni un singur partid
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că opoziţia este coagulată, subliniind, însă, că PSD şi PNL nu se pot transforma într-un partid unic al opoziţiei din cauza filosofiilor şi a conceptelor diferite despre societate.

"Opoziţia este coagulată. Este o abordare puţin simplistă. Toţi ar dori să se transforme cele două partide într-un partid unic al opoziţiei, nu se poate aşa ceva. Liberalii au filosofia, au conceptele lor despre societate - ce înseamnă raportul social, economic, ce înseamnă politică socială, iar social-democraţia are alte concepte.

Dar, în ciuda acestor deosebiri, şi în trecut şi acum, s-a găsit şi se găseşte acea platformă comună pentru o opoziţie unită şi mai eficientă împotriva unei puteri discreţionare şi anti-democratice", a precizat liderul de onoare al social-democraţilor, la simpozionul "Prăbuşirea sistemului totalitar-comunist în România", organizat de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

142863-.jpgIon Iliescu a adăugat că, în faţa pericolului agravării stărilor conflictuale şi a degenerării statului de drept democratic, opoziţia trebuie să devină cât mai activă. El a criticat, totodată, actuala coaliţie de guvernare, care, din punctul său de vedere, "promovează interese străine de interesele ţării".

"Din păcate, şi preşedintele şi coaliţia aceasta încropită, guvernamentală, inclusiv cu cei care au fugit şi şi-au încălcat, şi-au trădat mandatul încredinţat de cetăţeni şi s-au aruncat în barca puterii pentru că este convenabil să fii cu puterea, să fii la guvernare, abuzează de această situaţie, această coaliţie, şi promovează nişte interese străine de interesele ţării", a afirmat preşedintele de onoare al PSD, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu şi-a exprimat încrederea că opoziţia va găsi "calea democratică" pentru a lupta împotriva actualei puteri.

"Cetăţenii trebuie să conştientizeze că nu se poate...Din păcate, a fost marea greşeală pe care au săvârşit-o cetăţenii când, la ultimele alegeri, l-au revotat pe Băsescu, e adevărat, cu chestii discutabile. Scorul în interiorul ţării a fost defavorabil lui Băsescu. S-au adăugat nişte voturi colectate nu ştiu cum de la românii care lucrează în afară. Deci s-a folosit de o conjunctură discutabilă. Oricine ar fi fost mai bun ...", a conchis Ion Iliescu.

×