x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Se pare că propunerea Elenei Băsescu nu a fost întâmplătoare, ideea cu drogurile e stranie

Iliescu: Se pare că propunerea Elenei Băsescu nu a fost întâmplătoare, ideea cu drogurile e stranie

22 Sep 2009   •   00:00

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că sugestia comisiei prezidenţiale privind dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial sunt stranii şi a apreciat că mai vechea idee a Elenei Băsescu se dovedeşte a nu fi fost întâmplătoare.

Iliescu a declarat că dacă o comisie prezidenţială a propus dezincriminarea consumului de droguri, atunci poate că propunerea similară a Elenei Băsescu, din campania pentru europarlamentare, nu a fost una întâmplătoare şi probabil că raportul a avut "inspiraţie în familie".

Fostul preşedinte a afirmat că propunerile comisiei prezidenţiale "sunt pe alături" în ceea ce priveşte o eventuală politică de creştere demografică şi de asigurare a sănăţăţii publice.

Iliescu a spus că procesul de creştere demografică negativă este unul accentuat mai ales în ultimii ani de zile, fiind deja semnalat şi în strategia naţională de dezvoltare durabilă, însă pentru combaterea fenomenului se impun acţiuni conjugate, cu scopuri şi măsuri pe termen lung.

Preşedintele de onoare al PSD a afirmat că, în anumite condiţii, ţinerea sub control a fenomenului prostituţiei, prin organizare, asistenţă medicală şi asigurarea unui control sanitar, poate implica împiedicarea răspândirii unor boli cu transmitere sexuală.

"Propunerea în ceea ce priveşte folosirea drogurilor mi se pare cam stranie. Este adevărat că există acest fenomen în rândul elevilor, al tinerilor, dar este stranie propunerea de legalizare a consumului de droguri din partea unei comisii prezidenţiale", a mai spus Iliescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic