x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilustrul necunoscut al zilei: Constantinescu Viorel

Ilustrul necunoscut al zilei: Constantinescu Viorel

01 Noi 2010   •   00:00
Ilustrul necunoscut al zilei: Constantinescu Viorel
5997-135585-poze_senatori_2008_constantinescuviorel.jpgAles în colegiul electoral numărul 1 în circumscripţia electorală 10 din Buzău ca reprezentant uninominal al PDL, senatorul Constantinescu Viorel se remarcă doar prin faptul că este la al doilea mandat de parlamentar, în legislatura 2000-2004 el fiind ales deputat, ce-i drept în barca PSD, de unde a migrat rapid în 2008 către PDL.

Faptul că mai are la activ un mandat nu pare însă a-l fi ajutat deloc pe Constantinescu în activitatea de ales uninominal, datele de pe site-ul Se­natului dezvăluind un parlamentar mut ca un peşte: nici o vorbă scoasă în dezbaterile legislative timp de jumătate de mandat.

Prin urmare, nici o lege discutată de Camera superioară nu i-a stârnit interesul domnului senator. Doar la degetul arătat de li­derul de grup a reacţionat senatorul Constantinescu Viorel, atunci când a trebuit să transpună prin votul său directivele partidului. Bilanţul activităţii uninominale a se­natorului Viorel Constantinescu la jumătate de mandat, aşa cum rezultă din datele oficiale, se bazează pe multe cifre de zero: zero iniţiative legislative; zero intervenţii în plen; zero întrebări adresate Guvernului; zero interpelări pentru acelaşi Guvern... zero.

Singura cifră relaţionată cu jumătate de mandat pentru sena­torul Viorel Constantinescu este 3. Pentru că în doi ani de mandat, Viorel Constantinescu a reuşit să elaboreze şi să depună la Senat trei declaraţii politice, dintre care doar două au fost lecturate în plen.

×
Subiecte în articol: politic ilustrul necunoscut al zilei