x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În ce judeţe spune Antonescu că „îşi mai face de cap ca în codru PDL”

În ce judeţe spune Antonescu că „îşi mai face de cap ca în codru PDL”

26 Mai 2012   •   05:27
În ce judeţe spune Antonescu că „îşi mai face de cap ca în codru PDL”

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seara, ca USL este sigura de victorie la alegerile locale in peste jumatate dintre judetele tarii, in vreme ce in unele zone, cum ar fi Neamt, Suceava, Cluj sau Prahova, PDL "inca isi face de cap ca in codru", ceea ce reprezinta "o problema" a USL.

"Asistam la un fenomen care este fara precedent si care, deocamdata, cred ca este cel mai semnificativ in aceasta campanie electorala: s-a dat pierdut, cineva a sterpelit partidul de guvernamant pana acum doua saptamani. A disparut PDL-ul. Sunt noi nouti, sunt verzi. Exista cateva locuri in care confruntarea va fi mai echilibrata si, deci, mai interesanta. Nu exista niciun loc unde PDL sa fie sigur de victorie. Sigur ca au inca niste zone in care, chiar daca s-a schimbat guvernarea, si asta este o problema a noastra, sper sa o rezolve cei care guverneaza, inca isi fac de cap ca in codru: judetul Neamt, judetul Suceava, pe aici (in Prahova - n.r). Dar nu cred ca exista vreun loc unde sa poate spune acum ca sunt castigatori sigur", a spus Antonescu, aflat la Campina.

In ceea ce priveste primarii care au fost membri PDL si care acum candideaza sub sigla USL, Crin Antonescu a spus ca "nu toti primarii care au dat tarcoale au fost primiti, au fost asumati" de formatiunile politice din USL, "ci numai unii".

In acest context, Antonescu a spus ca "este dreptul" primarilor de a-si schimba optiunea si apartenenta politica pe final de mandat.

"Este dreptul lor sa faca la sfarsitul mandatului aceasta optiune, este dreptul lor sa vina in fata electoratului si sa spuna ca si-au schimbat optiunea. E oricum mai corect decat tot ce s-a intamplat cand era UNPR in floare si racola cu sprijinul autoritatilor de stat portocalii primari in plin mandat, la jumatatea mandatului sau chiar mai devreme si este o situatie pe care electoratul are prilejul sa o judece si sa o taxeze pentru doua saptamani", a precizat Antonescu.

×