x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Indemnizatii stabilite in pas cu inflatia

Indemnizatii stabilite in pas cu inflatia

17 Mar 2004   •   00:00

Senatorii si deputatii din Comisiile juridice au stabilit ieri sa infiinteze o subcomisie care sa armonizeze cele doua proiecte de lege privind statutul parlamentarului.

Din subcomisie vor face parte senatorii Antonie Iorgovan, Aron Belascu si Doru Ioan Taracila, precum si deputatii Cornel Badoiu, Marin Cristea si Ion Timis. De asemenea vor fi invitati, in calitate de initiatori, Ion Predescu si Smaranda Dobrescu.

Aceasta subcomisie se va reuni saptamana viitoare pentru a realiza o comparatie intre cele doua proiecte de lege pe aceasta tema, dar vor fi luate in consideratie si amendamentele depuse.

AMENDAMENTE. Printre acestea se numara eliminarea articolului legat de suspendarea exercitarii pedepsei pe perioada mandatului, publicarea pe pagina de Internet a fiecarei Camere a numelor celor care absenteaza nemotivat de la lucrari, precum si motivul absentelor, introducerea votului de blam, ca sanctiune pentru cei care nu respecta regulile de conduita. Alte amendamente depuse prevad acordarea diurnei de deplasare pentru parlamentarii care stau mai mult de 12 ore in circumscriptia unde sunt alesi si unde au si domiciliul, decontarea cheltuielilor de deplasare, indexarea indemnizatiei la inceputul fiecarui an al mandatului, cu un procent cel putin egal cu rata prognozata a inflatiei din anul respectiv, precum si eliminarea primelor sapte capitole, referitoare la natura si perioada mandatului parlamentar, imunitatea parlamentara, conflictul de interese, declararea averii, ierarhiile parlamentare si exercitiul mandatului. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic