x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

20 Sep 2007   •   00:00

Uninominal - "Să o lase mai moale cu PSD"

Senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă a declarat ieri că social-democraţii vor vota proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, chiar dacă amendamentele propuse de ei nu vor fi acceptate. Tărăcilă a spus că proiectul are "părţi pozitive şi părţi negative", iar propunerile PSD vizează doar corectarea părţilor negative. "Povestea aceasta că PSD nu are voinţă politică, să o lase mai moale, pentru că noi le demonstrăm că suntem singurii care susţinem votul uninominal curat", a mai spus senatorul PSD.

Chiul organizat - Văcăroiu modifică programul Senatului

Preşedintele Senatului a propus ieri plenului să accepte modificarea programului de lucru al acestei Camere, astfel ca joia să fie zi de activitate in comisii şi nu in plen ca acum. Aceasta le va permite practic senatorilor să mai "fure" o zi liberă, căci activitatea din comisii poate fi anulată foarte uşor pe motiv de "studiu individual" sau lipsă de proiecte de legi de discutat. In consecinţă, senatorii, care au votat cu largă majoritate această propunere, vor lucra practic doar două zile şi jumătate, adică de luni după-amiază şi pănă miercuri la prănz. (Aniela Nine)

Sedii - O nouă facilitate pentru partide

Partidelor care şi-au pierdut sediile in urma retrocedărilor li s-ar putea permite să işi cumpere sediile pe care le deţin actualmente cu chirie, dacă acestea provin din proprietatea privată a statului, şi nu publică. Decizia a fost adoptată ieri de Senat cu 50 de voturi pentru şi doar şapte abţineri sub forma unui amendament la legea privind vănzarea sediilor partidelor, returnată Parlamentului de preşedintele Băsescu pentru reexaminare. (A.N.)

Propunere - Funar vrea ca CNSAS să ia o pauză

Senatorul PRM Gheorghe Funar a solicitat ieri in scris conducerii Parlamentului să adopte o Hotărăre de suspendare a activităţii CNSAS pănă ce dosarele membrilor Consiliului vor fi verificate de o comisie de anchetă parlamentară. Funar reclamă folosirea CNSAS ca instrument politic şi compromiterea acestei instituţii. "Situaţia absurdă de pănă acum, cănd declaraţiile unor membri ai CNSAS in legătură cu colaborarea sau necolaborarea cu Securitatea, ca poliţie politică, nu au fost verificate de nimeni, trebuie stopată", afirmă Funar. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic