x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00

ALTE PLANURI - Năstase nu va părăsi PSD
Fostul premier Adrian Năstase a declarat ieri că nu va părăsi PSD pentru a trece la PC, el arătănd că mai are multe lucruri de făcut in cadrul formaţiunii social-democrate. "Probabil am să mă intălnesc cu dănsul (Dan Voiculescu - n.r.) astăzi sau măine, dar, in orice caz, nu am de gănd să trec la Partidul Conservator, mai am incă multe lucruri de făcut in PSD", a adăugat Năstase. El a arătat că, in ceea ce il priveşte, este important ca PSD să redevină un partid foarte puternic şi care să poată să ofere, singur, o alternativă la ceea ce inseamnă guvernarea de astăzi.


GUVERN - D vrea apel nominal la investire
Liderul democrat, Emil Boc, a anunţat ieri că PD propune modificarea Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, astfel incăt votul pentru investirea şi demiterea Guvernului să nu fie secret cu bile, ci prin apel nominal, in care parlamentarii să işi afirme public opţiunea. Emil Boc a spus că Biroul Permanent Naţional a mandatat liderii grupurilor parlamentare ale PD să propună o modificare in acest sens a Regulamentului şedinţelor comune ale Camerelor Parlamentului.


SOLUŢIE PNL - Moratoriu pentru ieşirea din criză
Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat ieri la Suceava că o soluţie pentru ieşirea din actuala criză ar fi un moratoriu pănă după alegerile europarlamentare şi continuarea mandatului Guvernului, eventual cu alegeri anticipate in sensul de a avea alegeri parlamentare şi locale in acelaşi timp, la inceputul anului viitor. Liderul liberal a opinat că "dacă nu există un sprijin suficient de larg pentru programul PNL, această situaţie nu poate fi perpetuată". El a mai spus că nu exclude organizarea unui referendum in paralel cu euroalegerile dacă nu se va adopta sistemul
uninominal.


DEMISIE - Anca Alexandrescu, pe picior de plecare
Anca Alexandrescu ar putea demisiona din funcţia de consilier al fostului premier Adrian Năstase, au declarat ieri pentru Rompres surse politice. Deocamdată, motivele nu sunt cunoscute, demisia fiind la nivel de intenţie, au precizat sursele citate. Anca Alexandrescu a rămas consilier al deputatului PSD Adrian Năstase şi după demisia acestuia de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, din primăvara anului trecut.
Â

EUROALEGERI - PD şi-a validat lista de candidaţi
Liderul democrat Emil Boc a anunţat ieri că Biroul Permanent Naţional al PD a adoptat forma finală a listei pentru alegerile europene, care va fi deschisă de fostul ministru al Apărării, vicepreşedintele PD Sorin Frunzăverde, urmat de Roberta Anastase, Petru Filip, Monica Ridzi, Marian Jean Marinescu, Maria Petre, Rareş Niculescu, Marian Zlotea, Dragoş David şi Mihaela Popa. Pe locurile eligibile mai apare şi numele fostului şef al ANAF, Sebastian Bodu.


COTROCENI - Astăzi, şedinţă CSAT
Consiliul Suprem de Apărare a ţării se va intruni astăzi la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre strategia energetică pentru perioada 2007-2020 şi despre politica externă, informează Preşedinţia. Şedinţa va incepe la ora 11:00, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis presei. "Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului se vor afla strategia energetică a Romăniei pentru perioada 2007-2020 şi politica externă a Romăniei: context, evoluţii şi evaluări in plan regional", se arată in comunicat.


DEPUTAŢI - Fără cadastru, dar cu gazon
Clădirea frumoasă cu gazon udat se ţine. Aşa au găndit deputaţii, care au renunţat la suma destinată pentru efectuarea cadastrului la clădirile Parlamentului pentru a putea fi cumpărată o instalaţie de udat gazonul din faţa instituţiei. Ei nu au uitat nici de colegii senatori şi au mai renunţat la nişte sume aprobate pentru investiţii, pentru ca aceştia să-şi poată vedea amenajate spaţiile pe care le folosesc. In total, conducerea Camerei a aprobat ieri ca 18 milioane de lei noi din bugetul pe anul acesta să fie transferate de la capitolele de cheltuieli care nu s-au realizat la altele considerate "urgenţe". (C. Vintilă)


GUVERN - Incă un secretar la Cancelarie
Virgil Daniel Popescu a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Dialog Social din structura Cancelariei primului-ministru, printr-o decizie semnată de Călin Popescu Tăriceanu la data de 21 septembrie. Virgil Daniel Popescu este lector universitar din 2001 la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova. El este doctor in ştiinţe economice, specializat in management. Este şi evaluator, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din Romănia.

×
Subiecte în articol: politic