x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Oct 2007   •   00:00
REMEŞ, DESPRE ALEGERI - Parlamentarele, o dată cu localele
Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş a apreciat ieri că ar fi posibil ca alegerile parlamentare să fie devansate şi să se desfăşoare o dată cu cele locale dacă bugetul pe 2008 va fi dificil de aplicat. El a explicat in acest context că Legea bugetului va fi adoptată, dar se aşteaptă ca parlamentari din diferite partide politice să promoveze "amendamente umflate" privind alocarea de sume de bani in diferite direcţii. Ca atare, "bugetul va fi dificil de pus in practică", "ar fi posibil ca alegerile generale să fie aduse in faţă o dată cu cele locale".


SUCEAVA - Şeful Ocolului Putna, preşedinte la TNL

Biroul Judeţean al TNL Suceava a fost dizolvat şi a fost numită o conducere interimară după ce s-a constatat că mai mult de jumătate din membrii biroului aleşi iniţial nu mai au in prezent calitatea de membru PNL sau au demisionat din conducerea organizaţiei, informează Mediafax. Delegaţia Permanentă a TNL, intrunită sămbătă seara la Herculane, a decis numirea unei conduceri interimare a TNL Suceava ce va fi asigurată de un birou interimar condus de George Coroamă, şeful Ocolului Silvic Putna.


ALBA - Nicolae Popa, acuzat de presiuni
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, l-a acuzat sămbătă, la Alba-Iulia, pe fostul lider al PC Alba, deputatul Nicolae Popa, că face presiuni asupra foştilor colegi de partid pentru a-l urma la PNL. Fostul lider al filialei Alba a PC şi-a dat demisia din partid la inceputul anului şi s-a inscris in PNL. "Căt priveşte organizaţia de la Alba, mesajul meu este că aceasta nu a pierdut nimic prin dezertarea domnului deputat Nicolae Popa. Acestuia să-i fie ruşine că face in continuare presiuni asupra foştilor săi colegi care nu vor să-l urmeze", a spus Voiculescu.


POSTMOŢIUNE - Berceanu, ecoul lui Băsescu
Preşedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat sămbătă că, dacă este adoptată moţiunea iar primul guvern, care va fi probabil format din PD-PLD-PNL, nu va primi votul de investitură, atunci se va opta pentru un Guvern de uniune naţională. Berceanu a subliniat că moţiunea PSD va fi votată de parlamentarii PD şi PLD, singurele probleme care ar putea apărea fiind din partea PSD. "Depinde ce o să facă insă PSD, pentru că aici sunt mulţi care au semnat pentru moţiune, dar au o altă opinie", a spus Berceanu.

×
Subiecte în articol: politic