x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

03 Oct 2007   •   00:00
"ŢIGANCÃ... IMPUŢITÃ..." - Plăngerea CRP a ajuns la Parchet
Plăngerea penală depusă de Clubul Romăn de Presă (CRP) impotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru incidentul "ţigancă impuţită", in care a fost implicată jurnalista de la Antena 1 Andreea Pană a ajuns la Parchetul General, a declarat ieri, pentru NewsIn, preşedintele CRP, Cristian Tudor Popescu. "După ce dosarul a stat două luni la Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sectorului 1, de care aparţine CRP, acesta a fost trimis la Parchetul de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat preşedintele CRP.


ADMINISTRAŢIE - Condiţii pentru referendumul local
Comisia de administraţie publică din Senat a aprobat ieri un amendament la o propunere legislativă a democratului Dan Cărlan, privind legea de organizare şi desfăşurare a referendumului, potrivit căruia declanşarea referendumului la nivel local se poate realiza la propunerea a 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot ai unităţii administrative. Deşi in proiectul iniţial se prevedea 15%, senatorul PSD Otilian Neagoe a propus 25%, pentru ca referendumul să nu poate fi folosit in scop politic.


DESPÃ...GUBIRI - Ordonanţă la un pas de respingere
Ordonanţa care prevede acordarea de către ANRP de despăgubiri băneşti de pănă la 500.000 de lei pentru imobilele preluate in mod abuziv a fost ieri la un pas de a fi respinsă de senatorii din Comisia pentru buget. La şedinţă au participat şase din cei 11 membri. In timpul votului, preşedintele comisiei, Aron Popa (PNL), a constatat că pentru adoptarea unui raport favorabil se pronunţaseră doar doi senatori şi a anunţat că nu există cvorum. Deşi la şedinţă a mai apărut un senator PSD, votul a fost amănat.


PARLAMENT - Senatorii şi-au primit spaţiile
Războiul dintre senatori şi deputaţi pe spaţiile din Parlament s-a incheiat. Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat ieri transmiterea in administrarea Senatului a spaţiilor pe care aceştia deja le folosesc. Astfel, senatorii vor primi: salonul Rustic, sala Avram Iancu, o cotă parte din parcarea subterană, un hol, o parte a nivelului P, precum şi mai multe săli, cabinete, birouri. La schimb, senatorii vor fi nevoiţi să le predea deputaţilor o serie de camere şi să-şi cuprindă in bugetul pe 2008 banii necesari pentru intreţinerea spaţiilor. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic