x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Oct 2007   •   00:00
VIZITÃ... - Dan Voiculescu se implică in Har-Cov
După o vizită in judeţele Harghita şi Covasna, liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat ieri că se va implica in dezvoltarea economică a localităţii Livezi şi va face demersuri pentru "salvarea" şcolii romăneşti din acest sat, a cărei existenţă este pusă sub semnul incertitudinii, din cauza numărului mic de elevi. "Voi dezvolta in acest sat o microindustrie, il voi transforma in floarea zonei!", a spus Dan Voiculescu. De asemenea, liderul PC se va implica intr-un schimb cultural educativ intre copiii din Harghita şi Covasna şi tineri din alte judeţe. (Claudiu Sere)


MAJORITATE - Băsescu somează clasa politică
Preşedintele Traian Băsescu a cerut ieri Guvernului şi politicienilor să găsească o soluţie pentru ca actualul Executiv să se reaşeze in făgaşul democratic, adică să aibă o susţinere parlamentară de 50% plus unul. Potrivit lui Băsescu, "cele doar 152 de voturi primite de Guvern la moţiune arată o rapidă depreciere" a susţinerii parlamentare a acestuia. "Este o dovadă de profund derapaj de la democraţie", a spus Băsescu. El a dat asigurări că nu va accepta intreruperea luptei impotriva corupţiei şi nu va inceta să ceară Guvernului să iasă din situaţia nedemocratică actuală.


PROIECT PD - Incredere sau nu prin apel nominal
Vicepreşedintele PD Ioan Oltean a depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă privind modificarea regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei, astfel incăt acordarea şi retragerea increderii Guvernului să poată fi făcute prin apel nominal. "A te ascunde in spatele unei bile albe şi a unei bile negre atunci cănd manifeşti un vot atăt de important mi se pare o totală lipsă de responsabilitate", a spus Oltean. Potrivit acestuia, in majoritatea ţărilor europene increderea Guvernului şi retragerea ei se face prin vot deschis, la vedere.


FUNAR - "Geoană a votat impotriva moţiunii"
Senatorul PRM Gheorghe Funar l-a acuzat ieri pe preşedintele PSD Mircea Geoană că a votat impotriva moţiunii, introducănd bila albă in urna neagră şi bila neagră in urna albă, probabil din cauza emoţiilor. Funar a făcut apel la conducerea PSD să verifice imaginile filmate in timpul votului şi să decidă, după vizionare, dacă il vor exclude din partid pe Mircea Geoană sau dacă acesta se va autosuspenda. "Cinstit ar fi să se autosuspende", a spus Funar.

×
Subiecte în articol: politic