x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00

Silvia Ciornei susţine mineritul / CNSAS a cerut BEC eurolistele / PD refuză şi Guvernul, şi PSD

BRUXELLES - Silvia Ciornei susţine mineritul
La iniţiativa europarlamentarului PC Silvia Ciornei a avut loc, in Comisia pentru industrie a Parlamentului European, o audiere publică pe tema industriei miniere cu scopul de a dezbate cele mai bune practici in restructurarea sectorului minier din ţările membre UE. "In ultimii 20-30 de ani industria mineritului şi-a redus in mod drastic activitatea, iar restructurarea mineritului a adus sărăcie in zonele afectate, dificultăţi in reintegrarea economică a acestor zone, precum şi in reintegrarea in cămpul muncii a personalului disponibilizat", a spus, la finalul audierii, Silvia Ciornei. (Dana Piciu)

GUVERN - Fără telefoane la şedinţă

Angajaţii Secretariatului General al Guvernului care participă la şedinţele Executivului trebuie să aibă certificat de acces la informaţii clasificate, iar in sală nu vor fi acceptate telefoane mobile, pe timpul reuniunii fiind folosite echipamente speciale de protecţie impotriva "ascultării active", se arată intr-o decizie a premierului Tăriceanu. Transcrierea stenogramelor şedinţelor de Guvern poate fi consultată numai la SGG, cu aprobarea şefului acestuia, de către membrii Cabinetului, la solicitarea scrisă a acestora şi alte persoane implicate, cu autorizaţie de acces la documente clasificate. (Dana Piciu)

PSD - Iliescu este de acord cu moratoriul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de acord dintr-un anumit punct de vedere cu moratoriul decis la Braşov de Consiliul Naţional al partidului in ultima sa şedinţă. "Mă rog, este un fel de incercare de a linişti spiritele, pentru a judeca cu mai multă atenţie. Din acest punct de vedere sunt de acord", a spus Ion Iliescu. El a adăugat insă că nu este de acord cu "multe altele", dar a precizat că nu doreşte să le comenteze deocamdată. (Dana Piciu)




VERIFICÃ...RI - CNSAS a cerut BEC eurolistele
Membrii Biroului Electoral Central au trimis Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii listele candidaţilor
la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie pentru verificare, in urma unei solicitări a CNSAS in acest sens. Purtătorul de cuvănt al BEC, Marian Muhuleţ, a explicat că, probabil, CNSAS a făcut această solicitare pentru a avea timpul necesar să facă verificările, durata dintre scrutinul electoral şi validarea mandatelor fiind destul de mică.



CONSULTÃ...RI PE BUGET - PD refuză şi Guvernul, şi PSD
Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri că democraţii nu vor participa la nici un fel de consultare cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care işi poate realiza majoritatea necesară votării bugetului de stat pe 2008 cu PNL, PRM, PC, UDMR şi grupul "neocomunist" din jurul lui Ion Iliescu. Intrebat dacă PD va participa la consultările iniţiate de PSD, Boc a arătat că democraţii nu vor lua parte nici la acestea, pentru că PD are un proiect politic propriu.

×
Subiecte în articol: politic