x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Feb 2008   •   00:00

23 februarie 2008



PARLAMENTARE DEVANSATE. Premierul Tăriceanu a declarat ieri la Galaţi că Guvernul ia în calcul eventualitatea devansării alegerilor parlamentare. "Va trebui să analizăm foarte serios posibilitatea să organizăm alegerile parlamentare, să le devansăm în aşa fel încât eforturile nostre să fie mai eficient utilizate, eforturi la nivelul implicării resurselor umane, resurselor financiare pentru organizarea unei campanii", a declarat Tăriceanu. Premierul a mai spus că data la care se vor desfăşura alegerile locale ar putea fi stabilită săptămâna viitoare.


BÅSESCU, ÎN COVASNA. Preşedintele Traian Băsescu se află de ieri după-amiază în oraşul Covasna. Băsescu s-a cazat la vila de protocol din staţiune, acolo unde vara trecută a petrecut aproape două săptămâni. Preşedintele UCM Sfântu Gheorghe crede că vizita preşedintelui nu este întâmplătoare, prezenţa lui Băsescu reprezentând "un mesaj de susţinere al acestuia faţă de doleanţele maghiarilor". Surse oficiale spun că şeful statului se află într-o vizită privată, cu soţia.


ALEGERI LA OTPD-L. Tinerii PD-L se vor strânge astăzi la Palatul Parlamentului pentru a-şi alege conducerea Organizaţiei. Singurul candidat la funcţia de preşedinte este eurodeputatul Monica Iacob Ridzi, Ştefan Pirpiliu anunţându-şi încă de la începutul lunii retragerea din cursă. Elena Băsescu candidează pentru postul de secretar general, contracandidat fiindu-i Bogdan Boza. El l-a acuzat ieri pe Pirpiliu că face presiuni asupra delegaţilor să nu-l voteze.     


DECIZIA CC, PUBLICATå.
Decizia Curţii Constituţionale privind conflictul generat de refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Judecătorii Tudorel Toader şi Zoltan Puşcaş au făcut opinii separate faţă de decizia Curţii, apreciind că CC nu poate perpetua blocarea activităţii guvernamentale privitoare la justiţie. Premierul Tăriceanu a declarat că va analiza motivarea Curţii şi apoi va lua o decizie în ceea ce priveşte funcţia de ministru al Justiţiei.


DREPTURI PENTRU HOMOSEXUALI.
Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter a declarat ieri că statul român ar trebui să adopte legi prin care homosexualii, dar şi cuplurile de heterosexuali necăsătoriţi să aibă anumite drepturi civile. El susţine că modificările aduse, la iniţiativa PRM, Codului Familiei reprezintă doar o peticire a acestuia. Senatorul a dat exemplul mai multor state occidentale, unde legislaţia le permite homosexualilor să se căsătorească sau le acordă drepturi civile de genul moştenirii bunurilor comune sau posibilitatea de a lua un credit împreună.

×
Subiecte în articol: politic