x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Feb 2008   •   00:00

28 februarie 2008



ORDONANŢÅ CNSAS. Guvernul a elaborat o nouă lege pentru funcţionarea CNSAS care va fi promovată sub formă de ordonanţă de urgenţă şi care a intrat ieri la prima lectură în şedinţa Executivului. Potrivit lui Marius Oprea, consilierul personal al premierului, proiectul prevede că şedinţele Colegiului CNSAS vor fi publice şi doar pe baza documentelor existente în arhivă membrii Colegiului hotărăsc, prin vot, dacă sunt suficiente dovezi că persoana cercetată a fost sau nu colaborator sau ofiţer de Securitate. Cei pentru care există dovezi suficiente vor fi informaţi prin poştă de acest lucru şi pot ataca constatarea CNSAS în instanţă unde va fi dat şi verdictul final. (D.P.)


REPLICÅ PENTRU SÅFTOIU. După ce Adriana Săftoiu a dezvăluit că foştii colegi din PD se tem să îi mai răspundă la telefon şi că Elena Udrea e temută, nu respectată în partid, formaţiunea a emis ieri următorul comunicat: "PD-L îşi declară surprinderea pentru felul în care fosta colegă Adriana Săftoiu deformează realitatea cu privire la activitatea organizaţiilor. Structura de conducere a partidului este aleasă prin vot, funcţia ocupată de Elena Udrea fiind obţinută prin vot, ca oricare alta din BPN, şi are dreptul la un singur vot în BPN, iar deciziile politice se iau pe principiul de bază al votului majoritar". Replica, semnată de Biroul de presă, a venit în jurul orei 17:00, după ce Emil Boc a rămas să discute cu preşedintele Băsescu după consultările de la Cotroceni. (O.S.)


AVERI ILICITE. Deputaţii din Comisia juridică au adoptat ieri un amendament care impune sancţiuni pentru cei care nu respectă legea ANI. La propunerea deputatului PSD Eugen Nicolicea, deputaţii au hotărât ca averile dovedite de instanţe a fi ilicite, provenite din contravenţii sau din infracţiuni, să se confişte. (D.P.)

×
Subiecte în articol: politic