x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

06 Mar 2008   •   00:00

6 martie 2008



AMENZI REDUSE. Plenul Senatului a redus la jumătate amenzile ce se aplică utilizatorilor care nu au rovignete valabile. Astfel, printr-o modificare a ordonanţei iniţiale, amenda care în prezent este între 500 şi 1.000 RON a fost redusă la sume cuprinse între 250 şi 500 RON. Un alt amendament dă contravenientului posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii în 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal. Senatorii au mai hotărât că vehiculele aparţinând Companiei naţionale de drumuri, vehiculele istorice şi utilajele agricole cu excepţia tractoarelor să plătească rovigneta. (Dana Piciu)


GUVERN DE SERVICIU. PSD a decis să demareze discuţii cu ceilalţi actori politici pentru declanşarea de alegeri parlamentare anticipate sau pentru constituirea unui "guvern de serviciu" din care să nu facă parte PSD şi care să organizeze alegerile, a declarat liderul social-democrat Mircea Geoană (foto). "Guvern de serviciu nu înseamnă guvern de uniune naţională, ci un guvern cu prerogative limitate", a explicat Geoană. El a dat asigurări că discuţiile pe care PSD le va angaja cu celelalte partide politice vor fi "la vedere".


ROMÅNII DIN STRÅINÅTATE. Senatorii au adoptat ieri în plen un proiect de lege al PNL, care prevede ca fondurile strânse din taxa de urgenţă pentru serviciile consulare să poată fi folosite în vederea asigurării de sprijin material pentru repatrierea cetăţenilor români aflaţi în dificultate, angajarea temporară de personal auxiliar, asigurarea de echipamente şi finanţarea deplasărilor în afara misiunii. Aceşti bani vor putea fi folosiţi inclusiv pentru repatrierea trupurilor românilor care mor în străinătate. (Dana Piciu)


ACHIZIŢII PENTRU DEPUTAŢI. Deputaţii îşi vor putea face cheltuieli de 9.148.138 lei, după cum a decis ieri Biroul Permanent. Astfel, în garajul Parlamentului vor mai sosi 46 de maşini nou-nouţe, cu tracţiune integrală, un autobuz şi două microbuze. Vor mai fi cumpărate zece aspiratoare, 12 aparate de aer condiţionat, un sistem de recuperare a datelor în caz de dezastru şi un aparat foto digital. Deşi şi-au mai cumpărat una şi anul trecut, deputaţii au trecut şi anul acesta pe lista de achiziţii o instalaţie de exhaustare. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic