x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Mar 2008   •   00:00

Guvernul a aprobat ieri un set de zece hotărâri pentru orga­ni­zarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 mili­oa­ne de lei, dublu faţă de 2004.

Alegeri locale - Campania va începe la 2 mai

Guvernul a aprobat ieri un set de zece hotărâri pentru orga­ni­zarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 mili­oa­ne de lei, dublu faţă de 2004. Premierul Tăriceanu şi mi­nis­trul Internelor şi Reformei Ad­­ministrative, Cristian David, au precizat că biroul pentru de­pu­nerea candidaturilor va funcţiona începând cu 31 martie, iar candidaturile vor putea fi de­puse până la 22 aprilie. Campania electorală va dura, conform legii, o lună, începând cu 2 mai.

 

Deputaţi - Cianurile, reduse treptat, nu interzise 

Comisia de industrii din Cameră a respins ieri modificarea Legii minelor, care prevedea inter­zicerea folosirii tehnologiei prin cianuri în activitatea minieră pentru exploatarea aurului şi argintului. Social-democraţii şi democrat-liberalii rămaşi în sală au votat o serie de amendamente la proiectul  de modificare, care prevăd redu­ce­rea treptată a folosirii cianurilor pentru extragerea aurului şi argintului până în anul 2018.

 

Summit-ul nato - Zile libere pe bani pentru aleşi

Din motive de securitate, dar şi pentru buna organizare a Summit-ului NATO de la Bucureşti, ac­cesul în Palatul Parlamentului va fi interzis începând cu 20 martie tuturor persoanelor, cu excepţia parlamentarilor şi a angajaţilor, iar de la 24 martie nici aleşii nu vor mai putea intra în clădire. Ei vor lucra în circumscripţiile electorale. În această perioadă, deputaţii îşi vor primi indemnizaţiile dacă îşi vor face decontul. (C.V.)

 

 

×
Subiecte în articol: politic