x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Karina Knapek/

2o martie 2008: Deputatul PSD Eugen Nicoli­cea a cerut ieri Parchetului ÎCCJ să se autosesizeze în cazul fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei pentru că “s-a lansat într-un atac fără precedent la adre­sa Curţii Constituţionale

ALEGERI LOCALE: Hotărâri modificate pentru uninominal

Guvernul a modificat ieri hotă­rârile privind organizarea alege­ri­lor locale prin includerea unui mo­del suplimentar de buletin de vot, astfel încât să permită alege­rea prin vot uninominal a preşedin­ţi­lor de consilii judeţene. Potrivit mi­nistrului pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, data de or­ganizare a scrutinului nu a fost mo­dificată. Premierul Tăriceanu a declarat că actele normative pentru organizarea alegerilor locale includ şi o restricţie referitoare la imposibilitatea candidaturilor du­ble pentru funcţia de primar şi cea de preşedinte de consiliu judeţean.

 

CREDIT SUA: Se cere recuperarea datoriei publice

Preşedintele Camerei Deputa­ţi­lor, Bogdan Olteanu, le-a scris ieri ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, şi preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, cerându-le să recupereze datoria publică de 830.000 de dolari cauzată de companiile girate de Theodor Stolojan pe vremea când era premier. Ca­me­ra Deputaţilor a respins marţi, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege care prevedea rambursarea a 830.000 de dolari dintr-un credit acordat de SUA Gu­vernului Stolojan pentru cum­părarea de bumbac fibră. (C.V.)

 

SOLICITARE PSD: Autosesizare în cazul Macovei

Deputatul PSD Eugen Nicoli­cea a cerut ieri Parchetului ÎCCJ să se autosesizeze în cazul fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei pentru că “s-a lansat într-un atac fără precedent la adre­sa Curţii Constituţionale, de­clarând într-un interviu că ju­decătorii ar trebui să răspundă penal pentru ultima decizie”, deşi ea a promovat proiectul ANI, care propune eliminarea sancţiunii de confiscare a averi­lor demnitarilor. “Exact argu­men­tele pe care Macovei le-a adus în atacul său la adresa Curţii se potrivesc mult mai bine Monicăi Macovei în cazul proiectului ANI”, a spus Nicolicea.  (C.V.) 

 

PARLAMENT: Comisie de anchetă în cazul Bordei

Parlamentarii au aprobat ieri într-o şedinţă comună înfiinţarea unei comisii de anchetă privind cazul “Parcul Bordei”. La cererea a 83 de parlamentari ai PC şi PSD, comisia va anali­za unele aspecte cu pri­vire la evo­lu­ţia situaţiei juri­dice a terenului în cauză, condiţiile în care s-a rea­li­zat trecerea tere­nului din domeniul public al statului în domeniul privat, condiţiile în care s-a re­ali­zat schimbul de terenuri între “Parcul Bordei” şi “Satul Francez”, cum au fost apărate interesele oraşului. (D.P)

×
Subiecte în articol: politic