x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

27 Mar 2008   •   00:00

27 martie 2008



AFGANISTAN - Dezbatere pe retragerea trupelor
Fostul preşedinte Emil Constantinescu (foto) a declarat ieri, în cadrul unei dezbateri, că România se îndreaptă către "apusul populismului", astfel că poate fi iniţiată o dezbatere publică pe tema prezenţei trupelor române în Afganistan. El a susţinut că populaţia poate fi informată pe acest subiect, astfel încât decizia să apară ca urmare a dezbaterii publice. În privinţa Kosovo, fostul preşedinte a remarcat "gafa impardonabilă" a actualului şef de stat, Traian Băsescu, atunci când acesta a spus că România nu va recunoaşte "niciodată" independenţa acestei provincii.


GUVERNAREA D.A.- Daniela Popa critică haosul politic
Preşedintele PC, Daniela Popa, a criticat ieri la Consiliul Naţional al Patronatului Român haosul politic care a marcat cei patru  ani de guvernare ai Alianţei D.A., cu repercusiuni negative asupra economiei. "În cei patru ani de guvernare D.A., politicul a devenit cel mai important sponsor al confuziei din economie. Relaţia de comunicare dintre întreprinzători şi politic s-a fracturat. Iar fisura se vede în lipsa unei viziuni de dezvoltare. Şi aşa, rămân doar zecile de modificări ale Codului Fiscal, autismul funcţionărimii, parafiscalitatea şi preocuparea pentru un continuu meci electoral fără legătură cu agenda electoratului", a spus Popa.


DEMERS - Guvernul, dat în judecată de PSD
Departamentul de educaţie al PSD a dat în judecată Guvernul prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, a anunţat ieri şefa departamentului, Ana Birchall. PSD solicită instanţei de judecată anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 25/2008 prin care "s-a furat de la bugetul MEC suma de 200 de milioane de lei". PSD a depus tot ieri o sesizare la Curtea Constituţională în cazul aceleiaşi ordonanţe.


NUMIRE - Gabriel Berca, noul şef al SGG
Prefectul judeţului Bacău, fostul liberal Gabriel Berca, a fost numit ieri în postul de secretar general al Guvernului, rămas vacant după demisia lui Ilie Bolojan, care candidează la Primăria Oradea, urmând să îşi înceapă activitatea la 1 aprilie. Gabriel Berca s-a născut în 1968, în localitatea Novaci, judeţul Gorj, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, are masteratul în drept administrativ, a absolvit Şcoala Franceză de Administraţie şi Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti.

×
Subiecte în articol: politic