x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

20 Mai 2008   •   00:00

20 mai 2008



DECIZIE BEC. Pe lîngă actele de identitate, înainte de a intra în cabina de vot, persoanele care vor vor merge la urne la alegerile locale vor fi obligate să predea şi aparatele de înregistrare şi preluare imagini, potrivit unei hotărîri adoptate de Biroul Electoral Central (BEC). "La propunerea PC, la intrarea în fiecare secţie de votare va fi scris, în mod vizibil, că se interzice accesul în cabinele de vot cu orice fel de aparatură de înregistrare sau preluare de imagini", a anunţat reprezentantul conservatorilor în BEC, Vlad Hogea. (C.V.)

CAZUL MITREA. Raportul comisiei juridice privind solicitarea DNA în cazul deputatului PSD Miron Mitrea a ajuns ieri la preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care a şi convocat Biroul Permanent pentru astăzi. Conducerea Camerei urmează să stabilească data şedinţei de plen în care se va dezbate documentul întocmit de deputaţii jurişti. Aceştia nu au făcut nici o recomandare plenului cu privire la începerea sau neînceperea urmăririi penale a lui Miron Mitrea, lăsînd deputaţii să ia o decizie exprimată prin vot. În schimb, juriştii din Senat urmau să facă aseară o recomandare în cazul începerii urmăririi penale a ministrului Muncii, Paul Păcuraru. (C.V.)

PROCES ÎNTRE CANDIDATI. Candidatul PC la Primăria Sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone", a anunţat ieri că îl va da în judecată pe Adrian Inimăroiu, actualul edil. Inimăroiu l-a acuzat pe "Piedone" de fraudă imobiliară cu ajutorul fostului primar din acea perioadă, Vasile Mihalache, prin care a primit un apartament de trei camere în Centrul Civic, sezizînd Parchetul. Cristian Popescu precizează că încă de la începutul lunii martie a pus la dispoziţia presei informaţii cu privire la "pseudodosarul" cu care Adrian Inimăroiu încearcă să intoxice mass-media.

×
Subiecte în articol: politic