x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

07 Iun 2008   •   00:00
Info

7 iunie 20078:Mulţumit de rezultatele obţinute de PSD la locale, Mircea Geoană sus­ţi­ne că partidul va obţine la ale­ge­rile parlamentare din toamnă un scor de 40%

CONSTITUŢIE. Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că actuala Constituţie generează crize la nivel instituţional şi nu oferă instrumente de soluţionare a acestora, menţionînd că nemo­dernizarea legii fundamentale înseamnă o frînă în calea moder­nizării politice a României. Şeful statului a participat la lansarea volumului “Regimul, partidele şi sistemul politic din România” semnat, alături de Sorina Soare, de consilierul prezidenţial Cristian Preda. La eveniment, Elena Udrea, a venit însoţită de Gabriel Liiceanu. Băsescu a criticat faptul că, potrivit actualei Constituţii, rezultatele referendumurilor sînt consultative, şi nu obligatorii pentru Parlament şi pentru politicieni şi că în România este posibil un lucru ce nu poate fi întîlnit în nici o ţară civilizată: “guvernări major minoritare, în timp ce Constituţia nu dă nici un mecanism de soluţionare a crizei”.

 
NU VOR NEGOCIERI. Preşedintele PNL, Eugen Ni­co­lăes­cu, a declarat ieri că liberalii vor avea un scor electoral atît de bun, încît nu se va putea face nici un guvern fără ei. Chestionat cu pri­vire la declaraţiile lui Crin An­to­nescu, potrivit căruia PNL are două variante: să guverneze cu PSD sau să intre în opoziţie, Ni­co­lăescu a spus că această declaraţie a făcut-o colegul său “în nume personal”, şi nu în numele partidului. “Nu avem şi nu o să avem nici un fel de negociere cu PSD. Rezultatul la parlamentare ne va spune ce va trebui să facem. Pînă atunci, orice declaraţie e hazardată”, a adăugat Nicolăescu.

 
FĂRĂ COALIŢII. Mulţumit de rezultatele obţinute de PSD la locale, Mircea Geoană (foto) sus­ţi­ne că partidul va obţine la ale­ge­rile parlamentare din toamnă un scor de 40%, motiv pentru care el des­curajează discuţiile cu privire la realizarea de coaliţii după parlamentare. “Dacă am avut 23% la europarlamentare şi am obţinut 28%-29% la alegerile locale şi men­ţinem trendul ăsta înseamnă că PSD în toamnă îşi poate permite să fie undeva la peste 40%. Nu vreau să fiu nici prea optimist, fiind­că competiţia nu va fi foarte uşoa­ră, şi în trendul pe care îl avem azi, să facem practic o guvernare singuri”, a spus Geoană, liderul PSD.

 
FRAUDĂ. Liderul PRM, C.V. Tudor, i-a acuzat ieri pe membrii BEM şi BEC de “complicitate la fraudă” pentru oprirea reverificării bu­letinelor de vot declarate nule în Bucureşti. “Văzînd că există ris­cul să sară totul în aer, mafia po­li­ti­că s-a mobilizat şi a cerut în­ce­ta­rea numărării buletinelor nule, iar mai mulţi membri ai BEM, în frun­te cu aşa-zisa judecătoare Ilea­na Dănăilă, s-au grăbit să voteze pentru stoparea numărătorii”, a susţinut Vadim, cerînd din nou anu­larea alegerilor. “Rog să nu mi se mai cea­ră probe şi dovezi ale fraudei: iată-le, există, a aflat o ţară în­trea­gă, toată ţara e un Ştefăneşti, dar ju­decătorii şi re­pre­zen­tanţii parti­de­lor infractoare stau cu fundul pe aceste probe şi do­vezi şi nu permit nimănui să se apro­pie”, a mai spus Vadim.

×
Subiecte în articol: politic