x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

04 Iul 2008   •   00:00

4 iulie 2008



REVENDICĂRI - Alianţa PSD+PC sprijină sindicatele
Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator sprijină revendicările legitime ale sindicatelor. Guvernul are obligaţia să-şi respecte angajamentele luate în urma negocierilor cu sindicatele. Maniera în care Guvernul Tăriceanu înţelege să respecte instituţia Dialogului Social este una antieuropeană. PSD şi PC susţin creşterea salariului minim la 600 lei pînă la sfîrşitul acestui an. PSD şi PC vor continua dialogul structurat cu marile confederaţii sindicale pentru construcţia unei platforme sociale pentru viitoarea guvernare.  

VALENTIN ILIESCU - "Vreau să mă retrag"
Liderul  PD-L Giurgiu, Valentin Iliescu, a anunţat ieri că doreşte să se retragă din viaţa politică, respectiv din calitatea de preşedinte de organizaţie şi din cea de parlamentar. "Vreau să mă retrag. M-am săturat", a mai spus Iliescu, subliniind că vrea să se retragă "din politică la modul general". El a arătat că motivul pentru care doreşte să se retragă constă în faptul că nu se mai regăseşte în actualul mod de a se face politică, unde criteriul care a cîntărit cel mai mult în schimbarea opţiunii de vot a electoratului la alegerile locale a fost banul.

PROPUNERE PRM - Biblia versificată, introdusă în şcoli
PRM a depus la Parlament o propunere legislativă prin care cere introducerea în circuitul şcolar a celor patru Evanghelii după Matei, Marcu, Luca şi Ioan şi a Faptelor Apostolilor, adaptate în versuri pentru elevii claselor a II-a pînă la a VIII-a. Senatorul PRM Gheorghe Funar (foto) a declarat ieri că un astfel de manual al Bibliei versificate ar facilita însuşirea, de tineri, a "eticii şi moralei creştine". Manualul complementar ar costa, potrivit senatorului PRM, sub 10 lei şi va respecta libertatea de conştiinţă a elevilor.

DEJUNURI LUNARE - Lideri români pe lista Franţei
Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a prezentat ieri numele personalităţilor româneşti invitate la dejunurile lunare ale şefilor misiunilor diplomatice ale statelor UE  în timpul preşedinţiei franceze. Astfel, ambasadorul a anunţat, "sub rezerva unor confirmări definitive", că vor fi invitaţi Lazăr Comănescu, astăzi, 4 iulie, preşedintele Băsescu în septembrie, premierul Tăriceanu în octombrie, Ion Iliescu la 4 noiembrie şi comisarul Leonard Orban în luna decembrie.

×
Subiecte în articol: politic