x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

05 Iul 2008   •   00:00

5 iulie 2008:Liderul PRM, C.V. Tudor, îl sfătuieşte “amical” pe senatorul Gheorghe Funar să îşi retragă propunerea legislativă privind studierea în şcoli a Bibliei în versuri, pe care o califică drept o “trăsnaie”

REFUZ:Vadim nu vrea Biblia versificată în şcoli
Liderul PRM, C.V. Tudor, îl sfătuieşte “amical” pe senatorul Gheorghe Funar să îşi retragă propunerea legislativă privind studierea în şcoli a Bibliei în versuri, pe care o califică drept o “trăsnaie”. Vadim Tudor a spus ieri că este de acord ca Biblia să fie studiată în şcoli, lucru care, în opinia sa, este “imperativ necesar”, dar nu “Biblia în versuri a acelui domn de la Cluj”, care “e un diletant, ăla e un amator”. El a mai spus că Funar nu l-a întrebat în legătură cu oportunitatea unei astfel de legi.

 

 
REGULAMENT:PD-L sesizează judecătorii CCR

Liderul deputaţilor PD-L, Cristian Rădulescu, a declarat ieri că democrat-liberalii vor depune o sesizare la CCR referitoare la cvorumul stabilit de Camera Deputaţilor, pentru avizul asupra începerii urmăririi penale a demnitarilor: “Constituţia arată că hotărîrile Camerei Deputaţilor se adoptă cu jumătate din numărul parlamentarilor. Şi în cazul de faţă ar trebui să fie aceeaşi normă. Vom depune luni la Curtea Constituţională un atac, o sesizare cu privire la această prevedere din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care nu respectă norma constituţională”.


PENTRU MAGHIARI: Autonomia – o aspiraţie legitimă
Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat ieri că o concluzie a şedinţei Alianţei Libere Europene şi a Verzilor europeni desfăşurată la Tîrgu-Mureş este că lupta pentru autonomie reprezintă “o aspiraţie legitimă, democratică, europeană”. La rîndul său, liderul UDMR, Marko Bela, a afirmat că obţinerea autonomiei continuă să fie pentru Uniune cel mai înalt deziderat, care trebuie obţinut “prin foarte multă muncă şi nu doar cu declaraţii despre autonomie la fiecare sfîrşit de săptămînă”.      


DECRET:Zamfir rămîne adjunct la SRI
Generalul locotenent Dumitru Ioan Zamfir îşi păstrează funcţia de adjunct al directorului SRI, după trecerea sa în rezervă, potrivit unui decret al preşedintelui Traian Băsescu publicat ieri în Monitorul Oficial. Şeful statului a semnat în urmă cu o săptămînă decretul de înaintare în grad a generalului locotenent Zamfir Ioan Dumitru din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi trecerea în rezervă a acestuia cu noul grad. Zamfir a fost numit adjunct al directorului SRI la 23 septembrie 1997.


NU SE D
Ă BĂTUT:Niţă ţinteşte un nou mandat
Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, a anunţat ieri că va candida pentru un nou mandat atunci când vor fi organizate alegeri interne pentru desemnarea unei noi conduceri a filialei. “Împotriva celor spuse de ideologii partidului, anunţ că voi contesta hotărîrea de la Mamaia în momentul în care o voi primi, ca să stea liniştiţi. Dacă va fi cazul, voi face o conferinţă judeţeană extraordinară, pentru a alege o conducere nouă a filialei, iar eu voi candida pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene”, a declarat Niţă.

×
Subiecte în articol: politic