x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

11 Iul 2008   •   00:00

11 iulie 2008



MESAJ - Oprescu, sprijinit de consilierii PSD
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu (foto), va beneficia de întreg sprijinul consilierilor generali ai PSD, acolo unde există proiecte de interes pentru Bucureşti. El a explicat că sprijinul consilierilor PSD se referă la proiectul de mare infrastructură, proiectul de zonă metropolitană, de protejare a spaţiilor verzi şi de aducere a transparenţei în actul de guvernare a Capitalei.

DOSAR LA CNSAS - Ambasadorul Gafiţa, citat la Tribunal

Ambasadorul României la Lisabona, Gabriel Gafiţa, a declarat ieri că a fost citat pentru 17 septembrie la Tribunalul Bucureşti, în legătură cu materialele transmise de la CNSAS, privind faptul că ar fi fost racolat de Securitate în 1977, informează Mediafax. Ambasadorul a spus că a aflat anul trecut de materialele existente de la CNSAS, cînd a fost de altfel la discuţii la Colegiu. Cît  priveşte atribuirea numelui "Rossety", el a spus că a aflat că îi fusese dat acest apelativ abia anul trecut, cînd şi-a văzut dosarul de la CNSAS, iar materialele i s-au părut "subţiri" şi "scoase din context".

DECIZIA CCR - Boc dă sfaturi Parlamentului

Preşedintele PD-L, Emil Boc, speră ca Parlamentul să fie suficient de atent pentru a nu mai lăsa, în toamnă, "derapaje" cum ar fi proiectul de modificare a Legii CNA, în cazul în care iniţiatorii Gheorghe Funar şi Ioan Ghişe vor reveni cu o iniţiativă pe această temă. El speră totodată ca Funar şi Ghişe să se fi lecuit în urma deciziei CCR şi că "nu vor mai încerca tot felul de soluţii legislative prin care să atacăm fundamentul libertăţii de exprimare".

PROPUNERE PC - Burse pentru elevii premiaţi la olimpiade
Parlamentarii PC au depus ieri o iniţiativă legislativă care prevede ca elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale să primească burse de performanţă. Acestea se vor acorda pe o durată de 12 luni, începînd cu luna următoare celei în care au obţinut premiul, numai elevilor sau studenţilor care urmează studiile în România. Cuantumul lunar al bursei va fi de 100% din valoarea salariului minim brut pe ţară pentru premiul I, 80% pentru premiul II şi 70% pentru premiul III. Legea prevede şi premierea profesorilor care au pregătit elevi cîştigători ai premiilor I, II, III la olimpiadele internaţionale cu cinci salarii minime brute pe ţară pentru fiecare elev premiat.

×
Subiecte în articol: politic