x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

01 Sep 2008   •   00:00
Info

POSTCALAMITĂŢI - Geoană vrea un corp de voluntari la PSD
Preşedintele PSD, Mircea Geoană (foto), a propus constituirea, la nivelul formaţiunii social-democrate, a unui corp de voluntari, menit să acţioneze în cazul în care se produc diverse calamităţi naturale.



POSTCALAMITĂŢI - Geoană vrea un corp de voluntari la PSD
Preşedintele PSD, Mircea Geoană (foto), a propus constituirea, la nivelul formaţiunii social-democrate, a unui corp de voluntari, menit să acţioneze în cazul în care se produc diverse calamităţi naturale. “Să avem în partid un corp de voluntari şi, atunci cînd apare un necaz într-un colţ al ţării, să nu mai stăm să ne adunăm, ci să ne mobilizăm şi să acţionăm rapid şi eficient”, a declarat Geoană, adăugînd că el este primul care se înscrie în acest corp de voluntari.

GRUPUL DE LA CLUJ - Puşcaş ar mai vrea un mandat

Deputatul PSD Vasile Puşcaş a declarat ieri că se gîndeşte să candideze pentru un nou mandat de parlamentar, deşi ceilalţi doi membri importanţi ai “Grupului de la Cluj”, Ioan Rus şi Vasile Dâncu, au anunţat că nu vor candida. Întrebat dacă se aşteaptă ca cei din conducerea centrală a PSD să obstrucţioneze eventuala sa candidatură, Puşcaş a spus că este şi el foarte curios să vadă “ce atitudine vor avea”, declarîndu-se sigur însă că aceştia “nu ar fi fericiţi să mă vadă candidat”.

CONSILIUL EUROPEAN - Băsescu îl ia pe Tăriceanu în avion

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Tăriceanu participă azi la Bruxelles la o reuniune extraordinară a Consiliului European, convocată de Preşedinţia franceză în exerciţiu, dedicată discutării crizei din Georgia. Deplasarea celor doi demnitari la Bruxelles urma să se facă azi-dimineaţă cu aceeaşi aeronavă, Băsescu invitîndu-l pe Tăriceanu în aeronava prezidenţială. Cei doi nu au mai făcut deplasări în acelaşi avion din 2007, cînd au mers la Lisabona, unde s-a semnat Tratatul de reformă al UE.

CNS - Relansarea autonomiei

CNS nu renunţă la ideea de a obţine autonomia Ţinutului Secuiesc, chiar dacă proiecte legislative în acest sens au fost respinse de Parlament. Comisia Permanentă a Consiliului Naţional Secuiesc, întrunită sîmbătă la Sfîntu Gheorghe, a decis depunerea la Parlament a unui nou proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, de data aceasta sub forma unei iniţiative cetăţeneşti, informează Mediafax. Preşedin-tele CNS, Izsak Balazs, a declarat că se va trece la strîngerea celor 100.000 de semnături necesare, urmînd ca proiectul de lege să fie depus la Parlament după alegerile din noiembrie. (A. Nine)

×
Subiecte în articol: politic