x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

10 Ian 2007   •   00:00
VOT UNINOMINAL - UDMR, in dezacord cu PD
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca asumarea raspunderii in Parlament de catre Guvern pentru introducerea votului uninominal, cum a propus liderul PD Emil Boc, reprezinta "o absurditate", cu care UDMR nu este de acord. "Este o absurditate si noi nu am fi de acord cu aceasta, indiferent de continutul modificarii lor", a precizat liderul UDMR. Potrivit lui Marko Bela, sistemul electoral din Romania nu trebuie sa fie schimbat doar de cateva persoane, fie ministri sau premier, ci de o larga majoritate.

ALEGERI PE - PLD vrea cu PD pe liste
PLD vrea sa participe la alegerile pentru Parlamentul European (PE) pe liste comune cu PD. Solutia s-a conturat in ultimele discutii ale liderilor partidului, dar nu exista inca o decizie oficiala, aceasta fiind amanata pana dupa inscrierea formatiunii la tribunal, care ar putea avea loc cel mai devreme dupa 15 ianuarie. PLD-istii au fost incurajati si de hotararea democratilor de a avea liste separate de cele ale PNL in aceste alegeri. Deputatul Mona Musca va fi sefa comisiei de selectie a candidatilor, dar, desi a fost euroobservator, ea sustine ca nu isi doreste un mandat in Parlamentul European. (Monica Iordache Apostol)

PNL - Refresh la memoria lui Boc
Liberalul Mihai Voicu, presedintele Comisiei parlamentare pentru Codul Electoral, declara ca se bucura pentru ca PD a ajuns in sfarsit la concluzia ca introducerea votului uninominal este necesara pentru reformarea clasei politice. El adauga ca a fost "neplacut surprins" cand anul trecut, in luna august, la scoala de vara a tinerilor democrati, presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca este prea devreme pentru introducerea votului uninominal.

BOTOSANI - Varul lui Flutur, renegat de PNL
Primarului municipiului Botosani, Catalin Flutur, i-a fost retras sprijinul politic din partea filialei judetene a PNL, pentru ca a trecut la PLD. Liderul interimar al PNL Botosani, Gheorghe Ciubotaru, a declarat ca fiecare initiativa a primarului Flutur va fi analizata cu mai multa atentie si vor fi sprijinite doar initiativele benefice populatiei. Catalin Flutur, varul fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a fost suspendat un an din PNL. (Monica Iordache Apostol)

×
Subiecte în articol: politic