x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

08 Ian 2007   •   00:00
PSD - Amenintari cu motiunea
PSD i-a cerut ieri premierului Tariceanu sa prezinte in Parlament, la inceputul sesiunii viitoare, o noua structura de Guvern si o strategie de postaderare profesionista. In caz contrar, social-democratii vor cere asumarea raspunderii guvernamentale pe un astfel de document sau vor depune o motiune de cenzura, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu . (Dana Piciu)

PIATRA-NEAMT - Pinalti se simte urmarit de Servicii
Presedintele suspendat al PNL Neamt, Gheorghe Stefan, zis "Pinalti", a afirmat ieri ca se simte urmarit de serviciile secrete din Ro-mania si ca el crede ca are telefoanele ascultate, informeaza Rompres. Totul a pornit la comanda lui Tariceanu, a sustinut Pinalti, din cauza ca el il sustine pe Stolojan si Platforma liberala. In plus, liberalul crede ca se pregateste o campanie de denigrare impotriva sa si a familiei sale, in care vor fi implicate si institutii ale statului, dintre care Stefan a nominalizat Politia, Parchetul, DNA, PNA, CNSAS si serviciile secrete.

CALCULE - PLD, grabit sa intre in legalitate
Valeriu Stoica a declarat ieri ca, "in mod normal" la 15 ianuarie PLD ar trebui sa primeasca aprobarea justitiei de inregistrare ca partid. "Nu vad nici un temei pentru contestarea inregistrarii PLD. Contestarea ar fi o forma de sicana, in contradictie cu legile si regulile competitiei politice. In absenta contestatiilor, primul termen pentru aprobarea inregistrarii este 15 ianuarie. Insa, daca vor fi contestatii, vom recurge la calea de atac, la Curtea de Apel Bucuresti si termenul de aprobare s-ar muta in februarie", a explicat Stoica.

NORME DE IGIENA - PC il someaza pe Nicolaescu
Conservatorii au cerut ieri ministrului Sanatatii sa retraga din proiectul ordinului pentru aprobarea normelor de igiena articolul in care se instituie obligativitatea obtinerii aprobarii asociatiilor de locatari pentru cresterea animalelor de companie. "Aceasta prevedere este ilegala si incalca normele europene. Desi legea se afla doar in faza de proiect, aceasta a inceput deja sa provoace conflicte intre oameni, pentru ca unele asociatii de proprietari au inceput sa o puna in aplicare", a precizat vicepresedintele PC Bucuresti, Octavian Petrovici. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic