x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic

Info politic

15 Mar 2008   •   00:00

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu legea uninominalului, care ar conţine prevederi discriminatorii.

Funar - Discriminare la votul uninominal

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu legea uninominalului, care ar conţine prevederi discriminatorii. Funar a declarat că una dintre discriminări vizează participarea la vot, “unii candidaţi, cu bani”, având posibilitatea de a-şi depune candidatura pentru Parlament, alţii, nu. Funar a invocat şi faptul că şefii CJ pot fi aleşi într-un singur tur, faţă de primari, care au nevoie de două tururi. (C.V.)

 

 

 

PC - Colaborări în turul al doilea

Preşedintele PC, Daniela Popa, a declarat ieri la Vaslui că formaţiunea pe care o conduce nu va face nici un fel de alianţe politice sau electorale pentru alegerile locale de anul acesta, a transmis Rompres. Daniela Popa nu a exclus însă varianta unor colaborări punctuale pe plan local în turul doi al alegerilor. “Dacă nu vor fi înţelegeri punctuale la nivel central, vom da libertate tuturor organizaţiilor judeţene să încheie colaborări cu orice partid politic pentru a ne putea susţine candidaţii acolo unde scorul ne permite”, a spus Popa. (Dana Piciu)

 

 

 

Confirmare - Întâlnire Bush – Băsescu la Neptun

Preşedintele SUA, George Bush, şi preşedintele României, Traian Băsescu, vor avea consultări la Neptun, a confirmat ieri Administraţia prezidenţială. Bush se va afla în România în perioada 1-4 aprilie pentru a participa la Summit-ul NATO, preşedintele american fiind însoţit în această vizită de Laura Bush. Potrivit Preşedinţiei, la finalul întâlnirii de la Neptun cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă comună, pe agenda discuţiilor regăsindu-se subiecte prioritare ale parteneriatului strategic româno-american, precum şi teme de actualitate internaţională. (C.V.)

 

 

 

Contre locale - Poşeta Elenei Udrea vs basca lui Iliescu

Înainte de locale, liderii judeţeni se întrec să atragă voturi, în Suceava aceştia ajungând să se dueleze în... obiecte vestimentare. Astfel, liderul interimar al filialei PNL, Tiberiu Prodan, i-a avertizat ieri pe alegători că, în cazul în care vor vota PD-L, voturile lor “vor ajunge în poşeta Elenei Udrea”. Liberalul a vrut în acest fel să-i dea replica şefului judeţean al PD-L, Gheorghe Flutur, care atenţionase cu o zi înainte că orice vot dat PNL  “merge în basca lui Ion Iliescu”. (L.D.)

×
Subiecte în articol: politic