x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Innoire - Logan pentru parlamentari

Innoire - Logan pentru parlamentari

de Carmen Vintila    |    08 Dec 2005   •   00:00
Innoire - Logan pentru parlamentari

Deputatii si senatorii vor primi de Sarbatori masini noi. Vechile Dacii SupeRNova vor fi inlocuite cu noile Dacii Logan.

Deputatii vor avea de Sarbatori masini noi. Conducerea Camerei a aprobat ieri un memorandum intern potrivit caruia in intervalul 13-22 decembrie vor fi schimbate cele 345 de autoturisme Dacia SupeRNova ale deputatilor cu autoturisme Logan albastre.

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri un memorandum potrivit caruia fiecare autoturism nou achizitionat beneficiaza, pe langa dotarea standard, si de accesorii suplimentare, respectiv alarma, trusa sanitara, triunghi reflectorizant, suporti pentru nr., stingator si covorase. Camera Deputatilor plateste cate 7.100 de euro pentru fiecare nou autoturism achizitionat, iar suma obtinuta in medie pentru fiecare autoturism vechi este stabilita la 1.200 de euro.

MASINI PE LISTE. Fiecare grup parlamentar va trebui sa anunte daca deputatii doresc sa preia autoturismele noi pana la 31 decembrie 2005, putand fi repartizate cate 20 de autoturisme noi pe zi, in baza listelor intocmite. Totodata, in memorandum se arata ca programarile vor fi facute pe zile, dar numai pentru deputatii care vor fi predat deja autoturismele vechi. Deputatul care nu va respecta ziua programata urmeaza sa preia automobilul dupa 1 ianuarie 2006, iar masina acestuia va fi atribuita urmatorului de pe lista.

UNA RECE. Daca innoirea parcului auto al alesilor este vestea buna, posibilele probleme la cazarea deputatilor in anul viitor ar putea fi cea proasta. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri ca suma alocata cazarii parlamentarilor pe anul 2006 va determina o presiune foarte mare asupra bugetului acestui for legislativ pentru anul viitor, existand perspectiva aparitiei unor probleme privind cazarea acestora. El a explicat ca hotelurile in care stau parlamentarii solicita o crestere a tarifelor cel putin la nivelul ratei inflatiei prognozate, ceea ce determina probleme pentru bugetul pentru 2006, care a fost redus la nivelul celui din 2005, netinand cont de rata de crestere a inflatiei.

SOLUTII. Ca posibile solutii care se intrevad, Nastase a precizat ca, probabil, in 2006 vor exista rectificari bugetare prin care sa se rezolve aceste probleme. Nastase a adaugat ca in Biroul Permanent s-a discutat si despre o foarte buna selectie si stabilire a prioritatilor privind activitatile externe pe 2006, tinand seama de bugetul redus pe care il are Camera pentru anul viitor.

MASINI NOI SI LA SENAT
Senatorii vor avea si ei autoturisme noi pana la sfarsitul acestui an. In urma unei licitatii care a avut loc marti, Senatul va achizitiona 140 de autoturisme Logan, 137 pentru activitatea senatorilor in circumscriptii si trei de rezerva. Fiecare masina va costa 8.100 de euro, iar producatorul a facut o reducere de aproximativ 1.000 de euro pentru fiecare autoturism, conform chestorului Senatului, liberalul Paul Pacuraru. Masinile pe care le folosesc acum senatorii vor fi redistribuite gratuit primariilor, spitalelor si scolilor. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic