x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ÎNREGISTRARE de la şedinţa PDL. Partidul e vinovat de dezastrul electoral, nu tăierile lui Băsescu!

ÎNREGISTRARE de la şedinţa PDL. Partidul e vinovat de dezastrul electoral, nu tăierile lui Băsescu!

14 Dec 2012   •   17:55
ÎNREGISTRARE de la şedinţa PDL. Partidul e vinovat de dezastrul electoral, nu tăierile lui Băsescu!
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

În şedinţa Colegiului Director, PDL a analizat rezultatele obţinute  în alegeri, ajungând inevitabil la episodul tăierii salariilor cu 25%.

Ascultă aici înregistrarea discuţiilor din Colegiul Director al PDL

Cristian Boureanu, care a pierdut cursa pentru un nou mandat de parlamentar, a explicat de ce Guvernul PDL a tăiat salariile cu 25%, în vara lui 2010, şi nu cu 10%, în toamna lui 2009, cum se convenise cu Fondul Monetar, 
"Decizia a fost luată sub presiunea domnului preşedinte Băsescu, pentru că unii miniştri nu aveau capacitatea intelectuală şi nu aveau nervii să reducă diferenţiat. (...) Tot în BNP s-a spus să tăiem la ăia care au salarii de 80 sau mai mult de 100 de milioane şi la amărâţii aiă, cu 10 sau 12 milioane să tăiem deloc sau mai puţin, şi era tot o chestiune politică de voturi, şi o chestiune corectă", a explicat Boureanu membrilor din conducerea PDL.

Ce nu se regăseşte în înregistrarea discuţiilor este că în toamna lui 2009 o tăiere salarială, de orice fel, ar fi pus sub semnul întrebării realegerea preşedintelui Băsescu.


×
Subiecte în articol: PDL cristian boureanu traian basescu