x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnirea de la Cotroceni: Guvernul dă bani Justiţiei

Întâlnirea de la Cotroceni: Guvernul dă bani Justiţiei

28 Iul 2009   •   00:00

Protestul magistraţilor nu va afecta activitatea instanţelor de judecată sau a parchetelor, Guvernul s-a obligat să asigure cele 170 milioane de RON necesare până la sfârşitul anului pentru buna funcţionare a Justiţiei şi nu se pune pune problema demiterii ministrului Cătălin Predoiu.



Acestea sunt principalele concluzii ale discuţiei despre Justiţie desfăşurată astăzi  de la Cotroceni, ca urmare a solicitării Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a ministrului de resort ca şeful statului să medieze pe tema situaţiei din acest domeniu. Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, la solicitarea şefului statului, atât reprezentanţii Justiţiei, cât şi ai Executivului au fost de acord ca protestul magistraţilor să nu afecteze activitatea instanţelor de judecată sau a parchetelor. Băsescu a solicitat ca acest protest al magistraţilor să se înscrie în limitele legii, fără a se afecta dreptul fundamental al cetăţenilor de acces la justiţie. Cât priveşte finanţarea sistemului judiciar,

"Guvernul s-a obligat să asigure cele 170 milioane RON necesare până la sfârşitul anului pentru buna funcţionare a Justiţiei", se arată în comunicat. De asemenea, toţi cei prezenţi au convenit că este nevoie de a se reflecta asupra situaţiei generate de sporurilor salariale, pentru ca pe viitor să fie eliminate inechităţiile din sistem cu privire la acordarea acestor sporuri. În acest sens, va avea loc o nouă întâlnire la Palatul Cotroceni pe acest subiect pe 4 august.

Cât priveşte demiterea ministrului Justiţiei, atât reprezentanţii magistraţilor, cât şi cei ai Executivului au fost de acord că nu se pune problema unei demisii sau a unei demiteri a lui Cătălin Predoiu, acesta "fiind în continuare mandatat de Guvern să gestioneze problemele Justiţiei". La întâlnire au participat premierul Emil Boc, preşedintele CSM, Virgil Andreieş, vicepreşedintele CSM Magistraturii, Bogdan Licu, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lidia Bărbulescu, Dan Lupaşcu şi Liviu Dăscălescu, membrii CSM, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

×
Subiecte în articol: politic