x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul

Ioan Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul

27 Aug 2012   •   13:59
Ioan Ghişe: CCR şi-a făcut treaba pe jumătate. Nu a depus la Parlament raportul privind referendumul

Senatorul liberal Ioan Ghise a declarat, luni, ca magistratii Curtii Constitutionale nu au depus la Parlament raportul cu privire la respectarea procedurii referitoare la desfasurarea referendumului si confirmarea rezultatelor, conform Legii referendumului, art. 45, alin 1, drept pentru care grupurile parlamentare PSD si PNL au hotarat boicotarea sedintei de plen.

"Curtea Constitutionala are obligatii atat fata de Legea CCR, cat si fata de Legea referendumului. (...) Pe de o parte, CC este obligata se aduca la Parlament raportul prevazut la Legea referendumului la articolul 45, iar pe de alta parte, exista doua proiecte de hotarare a Parlamentului depuse azi dimineata, si urmeaza ca Birourile Permanente ale celor doua Camere sa trimita catre Comisiile juridice aceste proiecte si asupra lor sa se faca cate un raport. Pana cand nu se va indeplini obligatia legala prevazuta de Legea referendumului si pana cand Comisiile juridice vor face rapoarte pentru cele doua proiecte de hotarare a Parlamentului, nu se intampla nimic", a declarat senatorul Ioan Ghise de la Parlament.

PNL a anuntat, oficial, decizia ca parlamentarii liberali sa nu participe la sedinta plenului reunit al Senatului si al Camerei Deputatilor, in care urmeaza sa fie citita hotararea CCR privind referendumul din 29 iulie.

×