x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Mang, propus ministru al Educaţiei. Corina Dumitrescu, retrasă

Ioan Mang, propus ministru al Educaţiei. Corina Dumitrescu, retrasă

06 Mai 2012   •   18:27
Ioan Mang, propus ministru al Educaţiei. Corina Dumitrescu, retrasă

Premierul desemnat Victor Ponta a retras-o aseara de pe lista ministeriabililor pe Corina Dumitrescu, propusa pentru postul de ministru al Educatiei. Ponta a declarat ca a rugat-o pe Corina Dumitrescu sa accepte ca pentru acest moment sa nominalizeze o alta persoana pentru portofoliul Educatiei, noua propunere fiind senatorul PSD Ioan Mang.

Premierul desemnat a mai spus ca a apreciat foarte mult ca prof.univ. Corina Dumitrescu a dat raspunsuri la ceea ce presa ridicase ca motive de indoiala sI ca a propus-o pentru aceasta functie cu toata buna credinta. "Era foarte important ca prestigiul, probitatea profesionala si personala sa nu aiba de suferit iremediabil in urma acestor zile fierbinti pentru domnia sa. In acelasi timp, deciziile politice si dureroase trebuie sa le iau eu. Consider ca in perioada imediat urmatoare, ministrul Educatiei are imediat de organizat admiterea in clasa pregatitoare, bacalaureatul, admiterea la liceu.

Un ministru care in fiecare zi trebuie sa raspunda la niste acuzatii, chiar neadevarate, nu poate functiona la 100% din capacitate. Am rugat-o sa accepte ca, pentru acest moment, sa nominalizez un alt ministru. Din acest motiv am discutat si, maine dimineata, il voi propune pe domnul senator Ioan Mang, seful departamentului de educatie din PSD. Sper sa preia din mers si sa faca fata cat mai bine provocarilor care il asteapta chiar de a doua zi", a declarat Victor Ponta. El a facut anuntul intr-o conferinta de presa organizata la sediul USL, avand-o alaturi pe Corina Dumitrescu. Ea a spus ca doreste sa-i multumeasca lui Victor Ponta pentru increderea acordata si i-a urat succes lui Ioan Mang.

Noul ministru propus la Educatie, Ioan Mang, are 54 de ani, este senator de Bihor, membru in Comisia pentru invatamant sI vicelider al senatorilor PSD. El este, din 2003, profesor universitar la Universitatea Oradea. Este vicepresedinte al PSD Bihor sI a fost presedinte interimar al PSD Oradea (2004 - 2005), consilier judetean (2004 – 2006). A publicat opt carti de specialitate in domeniul IT si peste 80 de articole publicate in reviste de specialitate. Din 2007 este membru al Asociatiei pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia Informatiei din Romania.

×
Subiecte în articol: politica